امروز شنبه 9 مرداد 1400

خواص سیر خام و تاثیرات بی نظیر آن بر بدن + جدول ارزش غذایی سیر خام

یکشنبه 30 خرداد 1400
5 دقیقه مطالعه
خواص سیر خام و تاثیرات بی نظیر آن بر بدن + جدول ارزش غذایی سیر خام
خواص سیر خام از دیرباز مورد توجه قرار گرفته است. این گیاه در درمان بسیاری از بیماری‎ها کاربرد دارد و در طب سنتی استفاده از آن رایج است البته طب مدرن نیز بسیاری از خواص آن را مورد تایید قرار داده است.
این گیاه در خانواده پیاز قرار می‎گیرد و استفاده از آن به عنوان چاشنی در آشپزی، بسیار متداول است.
از آنجا که این ماده غذایی، بوی تند و نامطبوعی دارد. افراد زیادی بی توجه به خواص معجزه گر سیر، از آن گریزانند.
بهتر است بدانید این ماده غذایی به حفظ سلامتی کمک کرده و در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‎ها مورد استفاده قرار می‎گیرد که می توانید در این بخش از مطالب طب سنتی مجله پزشکی با این موارد آشنا شوید.


از خواص سیر خام بیشتر بدانید از خواص سیر خام بیشتر بدانید

 خواص سیر خام مربوط به ترکیبات، ویتامین و مواد معدنی است که در این گیاه وجود دارد که به همین دلیل، از آن به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی و یاد می شود همچنین جزء آنتی بیوتیک های خانگی نیز می باشد.
این ماده غذایی دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی است و در درمان عفونت و التهاب به عنوان یک کمک درمان کاربرد موثری دارد.
بیشتر خواص سیر به ترکیب گوگردی آن باز می‎گردد. از این ماده به نام "آلیسین" یاد می‎شود که بو و طعم تند سیر به دلیل وجود این ماده است.
این ماده یک ترکیب ناپایدار بوده و در صورتی که نشانه های وجود انگل در بدن را دارید لازم است بدانید سیر به واسطه وجود این ماده دارای خواص ضد باکتری، ویروسی، قارچی و انگلی می باشد.

جدول خواص سیر خام

ویتامین و ماده معدنی
میزان ماده مورد نظر در هر 100 گرم
ویتامین K
1.70 میکروگرم
ویتامین E
0.08  میلی گرم
ویتامین D
0.00 میکروگرم
ویتامین A
0.00 میکروگرم
نیاسین
0.700 میلی گرم
تیامین
0.110 میلی گرم
پیریدوکسین
1.235 میلی گرم
ریبوفلاوین
0.040 میلی گرم
ویتامین (C)
31.2 میلی گرم
کلسیم
181 میلی گرم
آهن
1.70 میلی گرم
مس
0.299 میلی گرم
منگنز
1.672میلی گرم
منیزیم
25 میلی گرم
روی
1.160 میلی گرم
فسفر
153 میلی گرم
 

خواص سیر خام برای معده

خواص سیر خام برای معده اثبات شده است. بنابراین در برابر مصرف آن مقاومت نکنید!
این امر به سبب خاصیت ضد التهابی، آنتی بیوتیکی آن باز می‎گردد. با مصرف روزانه یک حبه، زمینه برای درمان سوزش کانال معده، فراهم خواهد شد. همچنین منجر به پاکسازی سیستم گوارشی در نواحی مختلف مانند روده می‎شود.
در روده دو نوع باکتری مضر و مفید وجود دارد. باکتری‎های مفید در هضم و گوارش غذا نقش بسیار مهمی دارند. سیر خواص پروبیوتیکی زیادی ندارد. اما باکتری‎های موجود در آن به باکتری‎های مفید روده برای هضم غذا کمک خواهند کرد.
این امر در نهایت سیستم گوارشی را تسکین داده و گاز معده را کاهش می‎دهد.


سیر خام در درمان زخم معده

آیا سیر خام در درمان زخم معده موثر است؟

کسانی که مبتلا به زخم معده هستند می‎توانند از خواص سیر خام برای بهبود و تسکین بیماری خود بهره ببرند.
مصرف سیر در زخم معده باعث کاهش التهابات شده و از بروز زخم‎های جدید جلوگیری می‎کند. البته توصیه می‎شود اگر پس از مصرف با درد یا سوزش در معده، سردرد یا بالارفتن دمای بدن مواجه شدید از خوردن آن خودداری کنید.
 

خواص سیر خام ناشتا

اگر می‎خواهید از خواص سیر خام بیشتر بهره‎مند شوید، شاید بهتر باشد آن را به صورت ناشتا مصرف نمایید.
  1. سیر دارای موادی است که به سوزاندن چربی‎های بد کمک می‎کند. اگر بتوانید چند حبه از آن را با معده خالی بخورید، به کاهش وزن و آب کردن چربی های اضافه بدن خود کمک خواهید کرد.
  2. با اضافه کردن سیر به رژیم غذایی، هیچ کالری اضافی دریافت نخواهید کرد. این در حالی است که می‎توانید از آن به عنوان یک طعم دهنده قوی نیز بهره ببرید.
  3. این ماده غذایی سبب می‎شود تا مدت بیشتری احساس سیری داشته باشید. به همین دلیل باعث کاهش اشتها می‎شود.
  4. مصرف سیر خام به سم زدایی و تصفیه خون کمک خواهد کرد.

سیر خام ناشتا برای لاغری

از خواص سیر خام ناشتا برای لاغری استفاده کنید!

دستورالعمل‎های زیادی جهت استفاده از خواص سیر خام ناشتا برای لاغری وجود دارد. توصیه می‎شود قبل از آن حتما با متخصص تغذیه، مشورت داشته باشید.

اگر بتوانید سیر را به صورت ناشتا مصرف کنید، بسیاری از خواص آن جذب بدن خواهد شد. برای لاغری می توانید سیر را به روش های زیر استفاده کنید:

  • به صورت ناشتا، سیر خام را با آب مصرف نمایید. برای این منظور کافی است در یک لیوان آب داغ، دو حبه سیر له شده بریزید. پس از گذشت 10 دقیقه می‎توانید آن را بنوشید.
  • ترکیب یک قاشق چای خوری سیر له یا خرد شده با سه قاشق غذاخوری روغن زیتون نیز به کاهش وزن کمک خواهد کرد

خواص سیر خام و کاهش کلسترول

سیر خام در کاهش کلسترول موثر است. آلیسین موجود در سیر می‎تواند از اکسیداسیون LDL یا همان کلسترول بد جلوگیری کند.

کلسترول بالا یکی از مهمترین دلایل بروز ناراحتی‎های قلبی است و رسوب آن، باعث اختلال جریان خون و بیماری های قلبی عروقی می شود.

البته باید بدانید این ماده غذایی به تنهایی راهی برای درمان کلسترول بالا نیست. این موضوع تا حدود زیادی به وضعیت سلامتی شما بستگی دارد. درنتیجه هرگز نمی توانید با قطع داروهای تجویزی، با خوردن سیر، بیماری خود را درمان کنید!


خواص سیر خام برای عفونت ادراری

در عفونت‎ ادرای بیمار با درد و سوزش ناخوشایندی مواجه می‎شوند که اگر درمان به موقع انجام نشود، احتمال عفونت کلیه‎ها نیز وجود دارد.

آلیسین موجود در سیر منجر به کاهش التهاب خواهد شد و به همین دلیل خواص سیر خام  برای عفونت ادراری مورد توجه قرار گرفته است.


خواص سیر خام و درمان سرماخوردگی

با بروز علائم این بیماری این سوال ایجاد می شود که در زمان آنفولانزا یا سرماخوردگی چه بخوریم و یکی از پیشنهادات بی شک اضافه کردن  سیر خام به رژیم غذاییتان است.

برای این منظور می‎توانید آن را به قطعات کوچکتر تقسیم کرده و مانند قرص آن را مصرف نمایید. این روش بهتر از بلعیدن حبه سیر کامل است.


درمان سرماخوردگی با سیر خام و عسل

درمان سرماخوردگی با سیر خام و عسل

از خواص سیر خام در کنار عسل به عنوان راهی برای درمان سرماخوردگی استفاده کنید. این امر طعم و عطر آن را نیز بهبود خواهد بخشید.

برای این منظور کافی است یک حبه سیر را به قطعات کوچکتر تقسیم کرده و یک قاشق چایخوری عسل بر روی آن بریزید. ترکیب این دو ماده غذایی برای رفع سرماخوردگی‎های خفیف و شدید موثر است.


برای درمان سرماخوردگی چای سیر بنوشید.

برای درمان سرماخوردگی می‎‎توانید به سراغ چای سیر نیز بروید. همانطور که از نام آن پیدا است، این نوشیدنی باید به صورت گرم مصرف شود.

تهیه چای سیر کار چندان مشکلی نیست. یک لیوان آب را در ظرفی مناسب ریخته و همراه دو حبه سیر بر روی شعله گاز قرار دهید.

کافی است 10 تا 15 دقیقه به آن فرصت دهید. سپس می‎توانید آن را بنوشید.

اگر نوشیدن این چای برای شما مشکل است، می‎توانید کمی عسل به آن اضافه کنید.


خواص سیر خام برای مردان

مصرف سیر خام در مردان خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می‎دهد. این امر به دلیل ماده‎ایی به نام آلیوم است. سولفید هیدروژن موجود در سیر به رفع مشکلات نعوظ در مردان کمک می‎کند. برای این منظور به مردان توصیه می‎شود در طول روز حداقل یک حبه سیر مصرف نمایند.


خواص سیر برای زنان

سرطان پستان از جمله بیماری‎های رایج در زنان است به همین علت پیشگیری از آن، قبل از تشخیص سرطان سینه در بدن بسیار حائز اهمیت است. دلیل بروز این بیماری به طور دقیق مشخص نیست اما عواملی مانند ژنتیک، سبک زندگی و رژیم غذایی در بروز آن موثر هستند. سیر حاوی ماده‎ایی به نام دی‌آلیل دی‌سولفید است که این ماده توانایی از بین بردن سلول‎های سرطانی را دارد و مصرف آن می تواند خطر بروز سرطان را در بدن کاهش دهد.

خوب است بدانید مردان نیز در خطر ابتلا به سرطان سینه نیز قرار دارند. اما بروز این بیماری در زنان بیشتر شایع است.


خواص سیر خام

دیگر خواص سیر خام

  • کاهش فشار خون
  • ضد سرطان
  • جلوگیری از بروز آکنه
  • تنظیم قند خون
  • کمک به هضم غذا
  • موثر در درمان عفونت‌های روده‌ای با منشا انگل‌ها
  • تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
  • جلوگیری از بروز علائم کبد چرب
  • پیشگیری از بیماری‌های عصبی
  • کاهش سطح سرب در بدن و جلوگیری از مسمومیت
  • کمک به کاهش علائم آسم
  • بهبود دهنده زخم‎ها
  • تسکین دهنده درد گوش
  • جلوگیری از ریزش مو
  • افزایش میل جنسی
  • کاهش خطر ابتلا به آرتروز

با همه خواصی که در سیر خام وجود دارد، باز هم عده زیادی نمی‎توانند از این ماده غذایی استفاده کنند. بهترین پیشنهاد برای این افراد، مصرف مکمل‎های سیر است.

سیر خام بهتر است یا پخته

خوردن سیر خام بهتر است یا پخته؟

آیا خاصیت سیر خام بیشتر است یا پخته؟ این سوال رایجی است که افراد زیادی می‎پرسند.

با مصرف سیر پخته از خواص آن بهره‎مند خواهید شد، اما یکی از ترکیبات مهم آن یعنی آلیسین را از دست می‎دهید. آلیسین در برابر حرارت مقاومت زیادی ندارد و بلافاصله با خرد کردن یا گاز زدن سیر آزاد می‎شود.

همچین ویتامین C موجود در آن نیز بر اثر حرارت از بین می‎رود. به همین دلیل خواص سیر خام بسیار بیشتر از پخته آن است.


مقدار مصرف سیر خام

نمی‎توان خواص سیر خام را انکار کرد، اما زیاده‎روی در مصرف آن می‎تواند باعث بروز مشکلاتی شود. زیاده‎روی در این امر زمینه را برای بروز فشار خون، سوزش قفسه سینه مهیا خواهد کرد و شما را به درمان یبوست ناشی از مصرف زیاد سیر، نیازمند خواهد کرد.

به طور کلی توصیه می‎شود روزانه سه حبه سیر مصرف شود البته برای افراد کاملا سالم و بدون هیچ بیماری زمینه ای.

همچنین خوب است بدانید مصرف سیر له یا خرده شده ارزش غذایی بیشتری نسبت به سیر کامل دارد.


آیا همه می‎توانند از خواص سیر خام بهره مند شوند؟

مصرف سیر خام شاید برای همه افراد مناسب نباشد. این گیاه چه به صورت پخته شده و چه به صورت خام طبعی گرم و خشک دارد و در طب سنتی پیشنهاد می‎شود افرادی که دارای طبع گرم و خشک هستند از مصرف این ماده غذایی پرهیز کنند.

البته برخی بر این باور هستند که با حرارت دادن و تهیه سیر سیاه، اثرات طبع این گیاه کمتر می‎شود.

با این حال اگر طبع گرم و خشکی دارید، بهتر است در کنار مصرف سیر، از مصلح آن مانند سکنجبین، سرکه و آب انار نیز استفاده کنید.


سخن پایانی

خواص سیر خام برای مردان و زنان به اثبات رسیده است. شاید این ماده غذایی عطر دلپذیری نداشته باشد. اما لازم است جایی برای آن در رژیم غذایی در نظر بگیرید.
تقویت سیستم ایمنی بدن مهمترین فاکتور برای مقابله با انواع بیماری‎ها است که مصرف این ماده غذایی به طور قابل توجهی سیستم دفاعی بدن را تقویت خواهد کرد.

 

بیشتر بخوانید:

تاثیر هورمون ها بر چاقی شکم
سیاه دانه یک داروی گیاهی معجزه گر
مؤثر ترین روش های خانگی برای درمان جوش
رفع نفخ معده و بوی بد باد شکم
 

برچسب ها

خواص_مواد_غذایی درمان_خانگی تغذیه_تناسب_اندام خواص_سیر_خام

این مطلب را به اشتراک بگذارید
۰
۰

دیدگاه شما