امروز سه شنبه 19 اسفند 1399

پرخاصیت اما مضر!

سه شنبه 30 دی 1399
5 دقیقه مطالعه
پرخاصیت اما مضر!

آیا تمامی مواد غذایی پرخاصیت را می توان استفاده کرد؟

این روزها با اینکه پیشرفت های چشمگیری در طب پزشکی داشته ایم، طب سنتی هم بسیار مورد توجه قرار گرفته است و عده  زیادی ترجیح می دهند قبل از استفاده از داروهای شیمیایی، داروهای گیاهی و یا مواد غذایی پر خاصیت را امتحان کنند اما اشتباهی که به وفور مشاهده می شود، توصیه استفاده از این مواد به همه افراد است که به شکل یک خوددرمانی وسیع درآمده است و همین موضوع می تواند نگران کننده باشد. هر فرد با توجه به شرایط سلامتی خود، شاید نتواند از موادی که پرخاصیت هستند، استفاده کند و گاهی دارو به شکل سم در می آید!

نکته بسیار مهمی که در استفاده از داروهای گیاهی و مواد غذایی باید رعایت کنید، شرایط سلامتی شما و مقدار مصرف دارو است. طریقه اشتباه مصرف و یا زیاده روی در مصرف، می تواند از هر دارو به جای اثربخشی درمانی، یک ماده مضر بسازد که سلامت شما را به خطر بینداز. ما قصد داریم در این مقاله برای شما همراهان عزیز مجله پزشکی از باید و نبایدهای مصرف مواد غذایی دارویی بگوییم پس اگر شما هم می خواهید قبل از استفاده از داروهای شیمیایی، به سراغ داروهای گیاهی بروید، بهتر است ابتدا تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.


چای ترش

چای ترش خواص آنتی‌اکسیدانی بالایی دارد و موجب کاهش کلسترول بد خون (LDL) می‌شود. چای ترش از کاسبرگ گیاه چای ترش تهیه و در بسیاری از مناطق دنیا به صورت نوشیدنی گرم یا سرد مصرف می‌شود. چای ترش می تواند خواص زیر را با خود به همراه داشته باشد:


چای ترش

  • کنترل فشار خون

  • کاهش کلسترول

  • محافظت از کبد

  • خواص ضدسرطانی چای ترش چای ترش حاوی ماده‌ای به نام پروتوکاتکویک اسید است که خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدتوموری دارد؛ این گیاه روند رشد سلول‌های سرطانی را کند می‌کند.

  • خواص ضدالتهابی و ضدباکتری

  • خواص ضدافسردگی

  • هضم بهتر غذا

کاهش وزن


موارد منع مصرف 

  • چای ترش موجب کاهش فشار خون می‌شود بنابراین افرادی که فشار خون پایین دارند باید از مصرف آن خودداری کنند. مصرف زیاد چای ترش در افراد با فشار خون پایین می‌تواند عوارضی مانند ضعف، سرگیجه و حتی آسیب به قلب و مغز را به همراه داشته باشد؛ زنان باردار نیز نباید چای ترش مصرف کنند.

  • مصرف چای ترش در برخی افراد موجب توهم می‌شود؛

  • برخی از اشخاص نیز به مصرف چای ترش حساسیت نشان می‌دهند. این حساسیت بیشتر به صورت قرمز شدن چشم یا تب بروز می‌کند.


سیر

سیر یکی از پایه های ثابت نسخه های درمانی طب سنتی است و خواص فراوانی برای سلامتی دارد اما برای برخی از افراد که شرایط خاصی دارند خوردن سیر به هیچ وجه توصیه نمی شود.سیر حاوی آلیسین است که برای سلامتی مفید است و به کاهش فشار خون و کلسترول کمک می کند،همچنین به تولید آنژیو تانسین که به آرامش رگ های خونی کمک می کند جلوگیری می کند. یک بخشی از سیر برای درمان و بالا بردن سیستم ایمنی بدن استفاده می شود.مصرف مداوم سیر تا 63 درصد از ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی جلوگیری می کند و عفونت های گوارشی را درمان می کند ، طبق آنچه در ادامه خواهید خواند مواردی هم وجود دارد که مصرف سیر مجاز نیست.

موارد منع مصرف 

گاهی اوقات سیر نارس باعث تنفس سخت می شود. مصرف سیر نارس می تواند تاثیر عکس روی فرد بگذارد.در ادامه به موارد ممنوعیت مصرف سیر خواهیم پرداخت. مواقعی که باید از مصرف سیر خودداری کنید یا بهتر است بگوییم افرادی با این شرایط گزینه ی مناسبی برای خوردن سیر نیستند:

تپش قلب :اگر بعد از خوردن سیر دچار تپش قلب می شوید بهتر است در این مورد احتیاط کنید.

بارداری :مصرف سیر در دوران بارداری برای درمان به هیچ وجه توصیه نمی شود و حتما باید با مشورت پزشک مصرف شود.

فشار خون پایین: اگر فشارخون طبیعی یا پایین دارید بهترین پیشنهاد این است که از خوردن سیر پرهیز کنید، چون خوردن سیر باعث افت فشار خون میشود.

مشکلات کبدی :مصرف سیر تاثیر دارو روی بدن را کاهش می دهد. بیشتر داروها مخصوصا داروهای کبد و جلوگیری از بارداری، اگر با سیر مصرف شوند تاثیر بر عکس روی بدن می گذارند.

مشکلات گوارشی :سیر برای دستگاه گوارش سنگین است، بنابر این اگر شما دستگاه گوارش حساسی دارید، سیر مصرف نکنید.


مضرات شیر

شیر

شاید تعجب کنید که شیر هم می‌تواند جزء غذاهای مضر محسوب شود. زیرا همیشه به ما توصیه می‌شود روزانه شیر مصرف کنیم تا استخوان‌ها و دندان‌های قوی‌تری داشته باشیم. اما به گفته متخصصین تغذیه با افزایش سن، بدن توانایی خود در هضم لاکتوز یعنی ترکیب قند داخل شیر را از دست می‌دهد. در نتیجه هضم آن دچار اختلال شده و باعث نفخ شکم می‌شود. از طرفی عدم تحمل لاکتوز باعث اسیدی‌تر شدن بدن شده و واکنش‌های التهابی را در بیماری‌های مختلف افزایش می‌دهد. این ماده غذایی وقتی خطرناک‌تر می‌شود که همراه با داروهای هورمونی، مواد شیمیایی، آنتی بیوتیک ها و به‌صورت گرم مصرف شود.


زنجبیل

در اکثر تحقیقات انجام شده درباره‌ی زنجبیل به فایده‌های آن برای فشار خون پرداخته نشده است. به علاوه، تحقیقات درباره‌ی مصرف بیش از حد زنجبیل هنگامی که داروهای کاهش فشار خون مصرف می‌کنید هشدار می‌دهند. چون زنجبیل می‌تواند فشار خون را تا حدود بسیار زیادی پایین بیاورد. از طرف دیگر، دوز بالایزنجبیل همچنین می‌تواند بعضی از ناراحتی‌های خاص را وخیم‌تر کند، که فشار خون بالا یکی از آن‌ها است. اگر به فشار خون بالا مبتلا هستید بهتر است از مصرف زنجبیل خودداری کنید.

خانم های باردار: مطابق نظر بعضی از متخصصان، مصرف زنجبیل می‌تواند خطر سقط جنین را افزایش دهد. اگر دوز مصرفی زیر ۱۵۰۰ میلی گرم در روز باشد ممکن است خطری نداشته باشد اما باز هم با پزشک خود در این باره مشورت کنید.

زنجبیل و گرمی بیش از حد: در طب سنتی این اعتقاد وجود دارد که زنجبیل گرمی است و باعث گرم شدن بدن می‌شود؛ یعنی اینکه باعث می‌شود بدن گرمای بیشتری تولید کند. امکان دارد این مسئله نیز باعث بروز التهاب در دهان و مخاط شده و ایجاد سوزش یا خارش کند. اگر شما با مصرف زنجبیل احساس التهاب و سوزش در دهان داشتید از مصرف آن بپرهیزید.

عوارض جدی زنجبیل: گزارشات مختلف نشان می دهد که زنجبیل می تواند واکنش های آلرژیک شدید همچون مشکل در تنفس، بستن گلو، تورم لب ها، زبان ، راش خارش دار و کهیر را به همراه داشته باشد.

مصرف زنجبیل همچنین می تواند باعث حساسیت بصری به نور روشن شود. واقعیت این است که این موضوع هنوز تحت بررسی دانشمندان است.

دوز بالای زنجبیل می تواند تپش قلب را به همراه داشته باشد که یکی از عوارض جانبی خطرناک زنجبیل است.


نکاتی که پیش از استفاده از گیاهان دارویی باید بدانید

  • ممکن است در صورت مصرف داروهای گیاهی، همزمان با داروهای دیگر دچار مشکل شوید؛ مشکل عمده بسیاری از افراد این است که تصور می‌کنند گیاهان دارویی با داروهای شیمیایی هیچ مشکلی را ایجاد نمی‌کنند. در صورتی که ترکیبات گیاهی با افزایش و یا کاهش غلظت داروی مورد نظر می‌تواند فرد را دچار عارضه کند.

  • ممکن است واکنش بد و یا عوارض جانبی را با گیاهان دارویی تجربه کنید.

  • شواهد اثربخشی گیاهان دارویی عموماً بسیار محدود است. اگرچه بعضی از مردم آنها را کمک کننده می‌بینند اما در بسیاری از موارد استفاده آنها بر مبنای روش‌های سنتی است تا تحقیقات علمی.


چه افرادی نباید از گیاهان دارویی استفاده کنند؟

  • افرادی که از داروهای دیگری هم استفاده می‌کنند.

  • افرادی که به بیماری‌های جدی مبتلا هستند، مانند: مشکلات کبدی یا کلیوی.

  • افرادی که عمل جراحی را در پیش رو دارند.

  • زنان باردار و شیرده

  • افراد مسن

  • کودکان، به این نکته توجه کنید که گیاهان دارویی و یا داروهای مرسوم باید دور از دسترس اطفال نگهداری شوند.

 

   بیشتر بخوانید:

سنگ کلیه را دفع کنید
کابوس سنگ کلیه
کلیه و دفع پروتئین
سوت کشیدن گوش
ساعت غذا خوردن و لاغری  
طلاق عاطفی
رب خانگی یا صنعتی؟
حمله خواب
زندگی دوباره
اسهال و دلدرد در تابستان
اعداد سلامت

برچسب ها

خواص_مواد_غذایی خواص_ادویه_ها داروی_گیاهی خواص_سیر مضرات_داروی_گیاهی مضرات_زنجبیل منع_مصرف_داروی_گیاهی

این مطلب را به اشتراک بگذارید
۰
۰

دیدگاه شما