امروز دوشنبه 15 آذر 1400

داروی پیشگیری از کرونا

دوشنبه 8 دی 1399
5 دقیقه مطالعه
داروی پیشگیری از کرونا

در رابطه با تازه های کرونا چه می دانید؟

با گذشت بیش از یک سال از شیوع کرونا ویروس، هنوز بیشتر مردم دنیا با ترس ناشی از ابتلا به این بیماری درگیرند و در این بین تنها امید، تولید واکسن های کرونا در چند کشور و عرضه آنها به بازار است. تحقیقات بسیار زیادی در این دوران بر روی کووید-19 انجام شده است تا دانشمندان توانسته اند به مرحله تولید دارو و واکسن برسند اما فاجعه کرونا ویروس در همینجا تمام نمی شود. عوارض به جا مانده از کووید-19 بقدری ویرانگر است که شاید سال ها زمان بخواهد تا صدمات روحی، جسمی و اقتصادی این ویروس از بین برود.

با هجوم این ویروس خطرناک، رعایت پروتکل های بهداشتی و تغذیه، بیشتر از همیشه مورد توجه قرار گرفتند و همین امر توانست، آمار بیماری های عفونی و واگیردار دیگر چون آنفولانزا را کنترل کند و این امر خود راهکاری است برای افزایش ایمنی عمومی جامعه که باید نه تنها در این بازه زمانی بلکه بصورت روتین مورد توجه قرار گیرد. ما در این مقاله قصد داریم برای شما همراهان عزیز مجله پزشکی از تازه های دارویی، عارضه ای و تغذیه ای کووید-19 بگوییم. پس اگر شما هم می خواهید اطلاعات خود را بهینه نمایید، ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید.


با این واکسن کرونا نمی گیرید!

دانشمندان بریتانیایی در حال آزمایش یک داروی جدید هستند که با ادعای آنها، به محض تزریق می تواند شخص را در برابر ویروس کووید-۱۹ ایمن کند. این روش درمانی آنتی بادی جدید می تواند به سرعت افراد در معرض ابتلا به ویروس کرونا را نسبت به آن محافظت کند و به گفته کارشناسان تا ماه مارس آینده به بازار عرضه خواهد شد. این دارو را می توان به عنوان یک درمان اورژانسی برای کسانی که در مراکز مراقبت از افراد کهنسال کار می کنند، کارکنان مراکز درمانی و دانشجویان و دانش آموزان به کار برد تا به سرعت از شیوع ویروس کرونا جلوگیری نمود.

کارشناسان بریتانیایی بر این باورند که این داروی تازه می تواند جان هزاران نفر را نجات دهد. محققان اکنون در حال بررسی این آنتی بادی هستند که می تواند برای دراز مدت، بیماران مبتلا به کرونا را در برابر عوارض کووید-۱۹ ایمن کند، حتی زمانی که برای تزریق واکسن کرونا بسیار دیر شده است. آنتی بادی ها مولکول های پروتئینی هستند که بدن برای کمک به مبارزه با عوامل بیماری زا تولید می کنند. محققان بریتانیایی به رهبری دکتر کاترین هولیهان که یک ویروس شناس است، داروی جدید خود را روی تعدادی از بیماران امتحان کرده اند.


واکسن کرونا

آن ها بر این باورند که این آنتی بادی می تواند ایمنی سریع و درازمدت برای افرادی که در معرض ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند ایجاد نماید. در واقع تزریق این دارو می تواند آن ها را در مقابل گسترش ویروس در بدنشان ایمن سازد. دانشمندان امیدوارند که تست های این آنتی بادی بتواند نشان دهد که داروی جدید بین ۶ تا ۱۲ ماه از فرد در برابر ابتلا به ویروس کرونا محافظت نماید. این ترکیب آنتی بادی می تواند ویروس را غیرفعال کند. از این رو امیدواریم که به این نتیجه برسیم که این درمان از طریق تزریق می تواند به ایمنی لحظه ای و سریع در مقابل گسترش کووید-۱۹ در افرادی که در معرض این ویروس قرار گرفته اند و دیگر برای تزریق واکسن بسیار دیر شده است منجر شود. در صورت موفق بودن آزمایشات، این درمان آنتی بادی می تواند تا زمانی که ایمنی جمعی حاصل نشده، به کاهش تاثیر ویروس کرونا منجر شود.


تغذیه در کرونا

تغذیه مناسب در حفظ سلامتی افراد و تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری‌ها به ویژه بیماری کووید-۱۹ نقش مؤثری دارد. حتی در قرنطینه خانگی و احتمال دسترسی ناکافی به برخی از مواد غذایی از یک سو و احتمال افزایش مواد غذایی حاوی چربی، قند و نمک به دلیل مصرف زیاد تنقلات نامناسب از سوی دیگر، خانواده می‌تواند با یک مدیریت مطلوب تغذیه از یک رژیم غذایی متعادل و سالم برخوردار گردد. قرنطینه خانگی زمان مناسبی برای انتخاب و تهیه غذاهای سالم و با ارزش تغذیه‌ای مناسب است که می‌تواند ضمن کاهش هزینه غذای خانواده، در ایجاد عادات غذایی سالم و انتخاب مواد غذایی مناسب، متنوع و مغذی نقش مؤثری داشته باشد.

در برنامه غذایی روزانه، به منظور سالم زیستن باید دو اصل تعادل و تنوع رعایت گردد تعادل به معنی مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در ۶ گروه اصلی غذایی (نان و غلات، سبزی‌ها، میوه‌ها، شیر و فرآورده‌های آن، گوشت و تخم مرغ و حبوبات و مغز دانه‌ها) قرار دارند. مواد غذایی در هر گروه غذایی، دارای ارزش غذایی تقریباً یکسان هستند و در صورت دسترسی نداشتن به برخی مواد غذایی، می‌توان از جایگزین آنها استفاده نمود.

نان و غلاتتوصیه می‌شود ترجیحاً از نان و غلات سبوس دار استفاده شود. این گروه شامل نان‌ها شامل سنگک، بربری، نان جو، لواش، تافتون و سایر نان‌های محلی، برنج، انواع ماکارونی، رشته‌ها، غلات صبحانه و فرآورده‌های آنها است.

سبزی هامواد غذایی این گروه شامل انواع کاهو، اسفناج، کرفس، سبزی خوردن، انواع کلم، گل کلم، شلغم، کدو حلوایی، هویج، بادمجان، نخود سبز، لوبیا سبز، کدو سبز، فلفل، قارچ، خیار، گوجه فرنگی، پیاز، سیب زمینی و…، است.

میوه هااین گروه شامل انواع مرکبات (مانند پرتقال، نارنگی، لیمو ترش، لیمو شیرین، گریپ فروت)، انواع توت، طالبی، خربزه، هندوانه، خرمالو، شلیل، هلو، زردالو، انگور، سیب، انبه، گلابی، انار و…، و انواع آب میوه طبیعی، کمپوت میوه‌ها و میوه‌های خشک (خشکبار) است.

شیر و لبنیاتاین گروه شامل شیر، ماست، پنیر، کشک و دوغ می‌باشد.

گوشت و تخم مرغ: این گروه شامل گوشت، مرغ، ماهی، میگو، بلدرچین، غاز، اردک و تخم مرغ می‌باشد.

حبوبات و مغز دانه ها: این گروه شامل انواع حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه، ماش، سویا و… و مغزها شامل گردو، بادام، فندق، پسته، بادام زمینی، بادام هندی و…، است که به صورت ترکیب با غلات منبع خوبی از پروتئین‌ها است.


تغذیه سالمندان

تغذیه سالمندان

با افزایش سن تغییرات زیادی در سبک زندگی و نوع تغذیه افراد به وجود می‌آید. همچنین این افزایش سن باعث می‌شود سیستم ایمنی بدن با تغییراتی رو به رو شود که با توجه به اپیدمی ویروس کرونا، این موضوع بسیار حائز اهمیت است. توصیه می‌شود همه افراد به خصوص سالمندان در برنامه غذایی خود، حتما نظم را رعایت کنند. در واقع افراد باید سعی کنند تعداد وعده‌های غذایی خود را افزایش دهند و حجم آن‌ها را کنترل کنند. همچنین توصیه می‌شود افراد ۳ وعده غذایی اصلی و ۲ تا ۳ وعده میانی در طول یک‌روز برای خود در نظر بگیرند. در صورتی که این نظم در برنامه غذایی را رعایت شود، قند خون کنترل شده و در ساعت‌های مختلف مواد مغذی بدن خواهد رسید.

سالمندان باید نسبت به مصرف آب و مایعات کافی بیشتر از گروه‌های سنی دیگر دقت نظر داشته باشند، البته باید به این نکته توجه داشت که مصرف زیاد چای و قهوه برای همه گروه‌های سنی توصیه نمی‌شود، چراکه جایگزین مناسبی برای آب نیستند و باعث دفع بیشتر آب بدن می‌شوند. توصیه می‌شود سالمندان حداقل ۸ لیوان آب را در شبانه روز مصرف کنند. تنوع و تعادل در مواد غذایی بسیار حائز اهمیت است و توصیه می‌شود سالمندان از همه گروه‌های مواد غذایی به صورت متعادل استفاده کنند. همچنین این افراد نباید از مصرف نان و غلات سبوس دار، برنج‌های مخلوط با سبزی و حبوبات، میوه‌ها به خصوص مرکبات، انواع سبزی ها، گوشت و جایگزین‌های آن، و فرآورده‌های لبنی کم چرب غافل شوند. لازم است سالمندان در مصرف چربی و روغن‌ها به شدت احتیاط کنند، چراکه مصرف غذا‌های چرب و سرخ کردنی می‌تواند سیستم ایمنی بدن را با اختلال رو به رو کند.

روغن‌های زیتون، کلزا و کنجد جایگزین‌های مناسبی برای روغن‌های جامد هستند. همچنین این افراد باید مصرف مغز‌ها و آجیل‌های غیر شور و بونداده را در برنامه غذایی خود به صورت متعادل قرار دهند. همه افراد به ویژه گروه سالمندان از مصرف قند‌های ساده، نوشابه، شیرینی‌ها و آبمیوه‌های صنعتی به شدت اجتناب کنید، چرا که این موارد نقش مهمی در تضعیف سیستم ایمنی بدن دارند. ضروری است تا سالمندان به رژیم غذایی خود بسیار اهمیت دهند به این دلیل که چاقی یکی از دلایل کاهش قدرت سیستم ایمنی است. بهتر است سالمندان از مکمل‌های ویتامینی تحت تجویز پزشک استفاده کنند. البته از مصرف زیاد مکمل و انواع دارو‌ها با نظر شخصی خود باید به شدت پرهیز شود.


علائمی که بیشتر می مانند

برخی علائم در مبتلایان به کرونا می تواند ماندگار و مزمن شود، گفت: بسته به شدت بیماری، نوع علائم متفاوت است. زمانی که با پاندمی کرونا مواجه هستیم طبیعتاً هر علامتی همانند درد بدن، کوفتگی، ضعف و بی حالی به دلیل ماهیت اپیدمیولوژی بر نوع تشخیص اثر گذار است، در حالی که بسیاری از بیماری ها نظیر آنفلوانزا شباهت زیادی به علائم بالینی کووید 19 دارند. تهوع، استفراغ، گرفتگی و آبریزش بینی، سرفه، کوفتگی بدن، بی حالی، ضعف و بی اشتهایی از جمله علائمی است که در آنفلوانزا و کرونا مشترک است.

خوشبختانه با رعایت مسائل پیشگیرانه همانند استفاده از ماسک، دستکش، شستشوی مکرر دست ها تا به امروز موردی از آنفلوانزای فصلی گزارش نشده است. اگر چنانچه آنفلوانزای فصلی شیوع پیدا کند، تفکیک بیماران مبتلا به آنفلوانزا با کووید 19 پیچیده تر خواهد شد. یکی از مهم ترین علائمی که آنفلوانزای فصلی را از کووید 19 تفکیک می کند، اختلال در حس بویایی و چشایی است، در صورتی که در آنفلوانزا این موضوع به ندرت دیده می شود. نباید به محض مشاهده هر علامت و نشانه ای آن را به کرونا ربط دهیم و بی تفاوت از کنار آن بگذریم چرا که ممکن است این نشانه های مشترک در پاندمی مربوط به بیماری دیگری باشد و در صورت تأخیر در درمان فرد را با عوارض جبران ناپذیری روبرو کند.

در یک کرونای ساده ممکن است 10 درصد بیماران تا 21 روز دارای علامت باشند، در افرادی که کرونا دارند و در بیمارستان بستری می شوند نیز پس از ترخیص ممکن است بیمار تا 90 روز علائم غیر اختصاصی کرونا را داشته باشد. معمولاً دیده شده تنها 12,5 درصد از بهبود یافتگان کرونایی پس از ترخیص از بیمارستان بی علامت هستند، در صورتی که تعداد زیادی از این افراد حتی پس از ترخیص و یا تا مدت ها دچار علائمی نظیر بی اشتهایی، ضعف مفاصل، مشکلات روحی و یا تنگی نفس نیز هستند.

ممکن است در 40 درصد از مبتلایان به کرونا، علائم و عوارض بیماری تا مدت ها باقی بماند و باید عوارض پست کووید 19 مد نظر باشد تا اگر چنانچه علائمی همانند افسردگی، هیجان و بی قراری ماندگار شد حتماً مداخلات جدی انجام شود. در برخی مبتلایان به کرونا پس از بهبود حتی تا سه ماه هم علائم عصبی دیده شده است. اگر علائم و نشانه های بیماری های دیگری پس از بهبودی با کووید-19 ادامه دار و یا علامت های دیگری هم اضافه شد باید مداخلات درمانی انجامی شود.

 


بیشتر بخوانید:

ویروس جهش یافته کرونا
کرونا و فلج کودکان
واکسن کرونا
کرونا و آنفولانزا در کودکان
تغذیه و کرونا
داروهای موثر در کرونا
نشانه افت اکسیژن خون
واکسن و جهش کرونا
بلاهای جدید کرونا
خطرات ناشی از سی تی اسکن بی رویه
زنگ خطر کرونا
عده ای که در کرونا ناقل ترند
علائمی از کرونا که شاید ندانید
مواردی در مورد کرونا که باید بدانید
علائمی زودتر از تب در کرونا
تشخیص سریع کرونا
شایعات واکسن کرونا
کرونا و درمان های عجیب
کرونا و نابینایی

برچسب ها

ویروس_کرونا تازه_های_کرونا اخبارکرونا پیشگیری_ازکرونا تغذیه_وکرونا واکسن_کرونا راه_های_پیشگیری_ازکرونا کووید19 داروی_کرونا

این مطلب را به اشتراک بگذارید
۰
۰

دیدگاه شما