علائمی از کرونا که شاید ندانید

تازه های کووید-19
با شیوع کرونا ویروس در سر تا سر دنیا، روند طبیعی زندگی ها تحت تاثیر این ویروس ناشناخته قرار گرفته است و مردم از نظر روانی، اقتصادی و سلامت در شرایط بحرانی قرار گرفته اند. در این میان موضوعی که شرایط بحرانی را پیچیده تر می کند، وجود سودجویان در عرصه خبر و نشر اطلاعات کذب و عرضه داروهای دروغین درمانی برای کرونا ویروس هستند. تاکنون هنوز دانشمندان نتوانسته اند برای مهار این ویروس، دارویی را تولید کنند و تنها راه پیشگیری همچنان رعایت سرسختانه قانون فشم (فاصله گذاری اجتماعی، شستن مرتب دست ها، ماسک) می باشد.
پیگیری اخبار مربوط به کووید-19 از منابع معتبر و مورد تایید سازمان بهداشت، می تواند جلوی استرس های اضافی و رفتارهای اشتباه را بگیرد. ما در این مقاله می خواهیم برای شما همراهان عزیز مجله پزشکی از یافته های جدید کرونا ویروس بگوییم و شما را با علائمی از این ویروس آشنا کنیم که شاید اطلاعات کمتری از آن داشته باشید. پس برای به روز رسانی اطلاعات کرونایی خود ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید.
علامت های کمتر شناخته شده کرونا
از علائم اصلی کرونا می توان به تب، سرفههای خشک و مداوم، خستگی و بی حالی، اسهال، سردرد، بثورات پوستی و مشکلات تنفسی اشاره کرد. دانشمندان با تحقیقات بیشتر دریافته اند که علائم کرونا می تواند بسیار گسترده تر باشد. دانشمندان انگلیسی جهت آگاه سازی افراد، لیستی از علائم با شیوع کمتر و دور از انتظار را منتشر کرده اند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
ریزش مو: اگر چه ریزش مو را نمی توان از علائم ابتلا به کرونا دانست، اما تحقیقات و آمار نشان داده است ریزش مو، یکی از رایجترین عوارض ابتلا به کرونا ویروس است. متخصصان اعلام کرده اند برخی بیماریها مانند ابتلا به کرونا میتواند منجر به ریزش موی تلوژن (telogen effluvium) در فرد شود. این نوع ریزش میتواند پس از زایمان در زنان، تب بالا پس از مالاریا، عفونت شدید، بیماریهای مزمن مانند ایدز، استرس روانی بلند مدت و پس از جراحی رخ دهد.

گیجی و روان آشفتگی: آمارهای مختلف نشان میدهد افراد بالای ۶۵ سال که مبتلا به کرونا شده اند، رایجترین علامت روان آشفتگی است. روان آشفتگی در حقیقت اختلال کلیِ اعمالِ شناختی و عدم هوشیاری است. اختلال در جهتیابی، عدم آگاهی نسبت به زمان و مکان، توهم، هذیان، خشم و عصبانیت، اضطراب و ترس از ویژگیهای این اختلال است.
دانشمندان آمریکایی اعلام کردند ویروس کرونا توانایی آن را دارد که به طور مستقیم به مغز حمله کند. این حمله میتواند منجر به بروز علائمی مانند سردرد، گیجی و پریشانی و هذیان گفتن بیمار شود. محققان میگویند به هیچ عنوان شگفت آور نخواهد بود که ویروس کرونا بتواند باعث پاره شدن غشای خونی مغز شود. در حقیقت غشای خونی دور سلولهای مغزی را گرفته و علاوه بر خون رسانی به این سلول ها، مانع از ورود عوامل خارجی و بیماری زا به آنها میشود. حال به نظر میرسد کووید ۱۹ میتواند این غشا را نابود و به سلولهای مغزی حمله کند.
محققان معتقدند احتمالاً ویروس کرونا از راه بینی و از طریق عصب مربوط به حس بویایی وارد مغز میشود. این عصب در کارکرد حس بویایی اهمیت زیادی دارد. از همین رو، از دست دادن حس بویایی یکی از علائم رایج در میان مبتلایان به ویروس کرونا است. بخشی از مغز که مسئول حس بویایی است با سایر بخشهای مغز در ارتباط است و به آنها پیامهایی میفرستد. این مناطق خود مسئول بخش یادگیری، حافظه و احساسات هستند.
ورم ملتحمه: این تحقیق بر روی کودکان انجام گرفت. تحقیقات روی ۲۱۶ کودک مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان کودکان شهر ووهان چین نشان داد بیش از یک کودک از هر ۵ کودک (۲۳ درصد) آنها علائمی مانند ورم ملتحمه (چشم صورتی) و یا مالش چشم را نشان داده اند. ملتحمه یک غشای نازک و شفاف است که روی صلبیه چشم را پوشانده است. یکی از موضوعات رایج در میان کودکان مبتلا به کرونا، مالش چشم بوده است. نزدیک به ۴۰ درصد کودکان بیمار، مالش چشم را از خود نشان داده اند. محققان میگویند مشاهده علائم مرتبط با چشم در کودکان مبتلا به کرونا میتواند به عنوان یکی از راهکارهای شناسایی بیماری در افراد کم سن و سال در نظر گرفته شود.
مشکلات گوارشی: محققان میگویند غالباً مشکلات گوارشی پیش از سایر علائم و بخصوص پیش از علائم تنفسی خود را نشان میدهد. دانشمندان در تحقیقات خود پی بردند ۲ مشکل گوارشی بسیار شایعی که در بیماران کرونایی دیده میشود بی اشتهایی و اسهال است. همچنین حالت تهوع و استفراغ از دیگر علائمی است که محققان در بیماران کرونایی مشاهده کردند. محققان چینی در تحقیقات خود پی بردند برخی از بیماران دارای دردهای شکمی هستند.

مشکلات پوستی: دانشمندان در تحقیقات خود اعلام کردند مشکلات پوستی میتواند یکی از نشانههای ابتلا به کووید ۱۹ باشد. محققان میگویند نشانههای پوستی در بیماران حتی از علائمی مانند تب و سرفه نیز دقیقتر میتواند گویای ابتلای فرد به کرونا باشند. در این تحقیقات دانشمندان ۸ نوع مختلف مشکلات پوستی را که میتواند نشانه ابتلا به کووید ۱۹ باشد تشریح کردند. این ۸ علامت شامل موارد زیر است:
تغییر رنگ در انگشتان پا
اگزما پوستی در گردن، سر و سینه
خشکی، پوسته پوسته شدن و التهاب لبها
ضایعات پاپولار و وزیکولار
پیتریازیس روزه آ (بثورات خود محدود شونده)
پورپوریک (ایجاد حالتی مانند خون مردگی در زیر پوست)
کهیر
اگزانتم (مجموعه بثورات پوستی گسترده)
تنگی نفس بعد از کرونا
دانشمندان میگویند کمبود سطح اکسیژن خون یکی از علائم و نشانههای هشدار آمیز در میان بیماران کرونایی است. در این حالت فرد باید تحت نظر پزشک در بیمارستان بستری و از دستگاه تنفس مصنوعی استفاده کند. با این حال، شواهد نشان داده است حتی در افراد بهبود یافته نیز تنگی نفس و کاهش سطح اکسیژن خون دیده میشود. تحقیقات دانشمندان ایتالیایی نشان داده است تنگی نفس در حال تبدیل شدن به یکی از عوارض بلند مدت کرونا میشود. شواهد نشان میدهد بیماران کرونایی پیش از بازگشت به زندگی معمولی، برای هفتهها به دستگاه تنفس مصنوعی نیاز دارند.
در کنار تنگی نفس، خستگی و بی حالی یکی از رایجترین علائمی است که بهبودیافتگان از ویروس کرونا برای مدتها از آن رنج میبرند. دانشمندان میگویند حتی در کسانی که به کرونای ملایم مبتلا شده اند نیز خستگی و بی حالی به طور گسترده پس از بهبودی مشاهده میشود. دانشمندان میگویند که ویروس کرونا میتواند به صورت بلند مدت به سیستم تنفسی انسان شامل ریهها و قفسه سینه حمله کند. این اتفاق به طور همزمان با تضعیف سیستم ایمنی بدن رخ میدهد.
کووید ۱۹ میتواند به راحتی به سلولهای دیواره ریه حمله کرده و باعث نابودی آنها شود. این اتفاق حتی میتواند ریهها را زخم کند. در نتیجه فرد دچار مشکلات تنفسی شده و احتمال آسیب پذیریش در برابر عوامل بیماری زا بالا میرود. تحقیقات دانشمندان نشان داده است حتی در افرادی که به طور کامل دوره ریکاوری را طی کرده اند عوارض بلند مدت کرونا در ریه میتواند منجر به عواقب وحشتناک و جدی مانند "فیبروز ریه" شود.
فیبروز ریه به ضخیم و سفت شدن بافت ششها اطلاق میشود که همین امر منجر به از بین رفتن عملکرد طبیعی ریهها میشود. هر چه فیبروز ریه حادتر و شدیدتر باشد، بیمار از تنگی نفس شدیدتری رنج خواهد برد، زیرا عبور اکسیژن در جریان خون سخت و دشوار میشود. در این حالت فرد دچار عوارضی مانند تنگی نفس، سرفههای خشک، خستگی، درد عضلانی و مفاصل خواهد شد. دانشمندان میگویند علائم فیبروز ریه میتواند منجر به برهم خوردن روند تنفس عادی فرد و کاهش محسوس سطح اکسیژن خون شود.
بیشتر بخوانید:
مواردی در مورد کرونا که باید بدانیدعلائمی زودتر از تب در کرونا
تشخیص سریع کرونا
شایعات واکسن کرونا
کرونا و درمان های عجیب
کرونا و نابینایی
ماندگاری طولانی کرونا
علائم پیدا و پنهان کرونا
سیستم ایمنی ضعیف و کرونا
تغذیه در دوران کرونا
دفاع بهتر بدن در مقابل کرونا
بایدها و نبایدهای کرونا