شرایط دفاع بهتر بدن در برابر کرونا

در مورد تازههای کرونا بیشتر بدانید
چند ماه است که میزبان میهمانی کشنده به نام کووید 19 هستیم و متأسفانه روزانه خبرهای وحشتناکی را در مورد آن میشنویم. در روزهای اخیر شاهد بالا رفتن آمار مبتلایان و درصد رو به افزایش مرگ و میر این ویروس کشنده بودیم. در بعضی از کشورها توانستهاند تا حدودی این ویروس را کنترل کنند اما در ایران زمانی که انتظار میرفت ویروس به حالت کنترل دربیاید، ناگهان با جهش تعداد مبتلایان و بهدنبال آن آمار مرگومیر ناشی از این ویروس، روبهرو شدیم.
ما در این مقاله میخواهیم درباره تازههای کرونا ویروس با شما همراهان عزیز مجله پزشکی صحبت کنیم زیرا یکی از بهترین راههای پیشگیری از این بیماری بالا بردن آگاهی و اطلاعات علمی و انجام مراقبت های ویژه است پس برای بدست آوردن اطلاعات جدید و معتبر، ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید.
بدن در چه حالتی دفاع بهتری در مقابل کرونا دارد؟
تجربه ثابت کرده هنگامیکه کرونا ویروس وارد بدن افراد میشود، میتواند عملکردهای متفاوتی را از خود نشان دهد. تاکنون افراد سالمی هم بودهاند که نتوانستند در مقابل حمله کرونا ویروس دوام بیاورند و زندگی خود را از دست دادهاند. مطالعات جدید نشان داده که افراد مبتلا اگر در شرایط خاصی قرار بگیرند، می توانند مقاومت بهتری نسبت به این ویروس از خود نشان دهند. تهویه مناسب یکی از شرایط اصلی در محیطی است که بیمار کرونا یی قرار دارد.
ذرات تنفسی، سرفه، عطسه یا حتی نفس کشیدن عادی می تواند کرونا ویروس را در هوا منتشر کرده و تا چند ساعت به همین صورت بماند درنتیجه تهویه باعث جریان هوای تازه شده و خطر ابتلا را برای افراد دیگر خانواده کاهش می دهد. در مورد شرایط بهینه در مورد خود بیمار هم مطالعات نشان داده که بدن فرد بیمار در محیط مرطوب می تواند عملکرد دفاعی بالاتری نسبت به کرونا ویروس از خود نشان دهد. متخصصین توصیه میکنند در اتاق افراد مبتلا از دستگاههای بخور سرد یا رطوبت ساز استفاده شود و سعی کنید رطوبت اتاق فرد بیمار را به طور میانگین بین 40 تا 60 درصد قرار دهید.
تجهیزات و درصد ممانعت از ابتلا به کرونا ویروس
طبق بیانیه سازمان جهانی بهداشت و سخت گیری های جدید از سمت دولت، افراد جامعه استفاده از ماسکها را به صورت جدی تری دنبال می کنند و امید است با این رعایت ها، بتوان از گسترش بیشتر کرونا ویروس در بین افراد جامعه، جلوگیری کرد. اما در مورد پرسنل درمان شرایط کمی متفاوت است و آنها مجبورند بجز ماسک، از وسایل محافظتی دیگری هم مانند گان، دستکش و طلق های حفاظتی همراه با ماسک استفاده کنند.
شاید تصور بر این باشد که کادر درمان با استفاده از این تجهیزات، دیگر به کووید 19 مبتلا نمیشوند اما تحقیقات جدید توسط دانشمندان انگلیسی ثابت کردهاست که این تجهیزات اصلاً کافی نیست و همچنان کادر درمان با استفاده از این تجهیزات، 3.4 برابر بیشتر از افراد عادی در معرض ابتلا به کووید 19 قرار دارند. این مطالعه نتایج نشان داد که بهازای هر صدهزار نفر از کادر درمان، 2700 نفر به این بیماری مبتلا می شوند درحالیکه در بین مردم عادی، از هر صدهزار نفر 240 نفر به کووید 19 مبتلا میشوند.
این درحالی است که در بعضی از کشورها این تجهیزات در اختیار کادر درمان قرار نمیگیرد و در رابطه با این وسایل کشورها با کمبود مواجه هستند. بنابراین به کادر درمان توصیه میشود علاوه بر استفاده از این تجهیزات، به دنبال راهکارهایی برای محافظت فردی بیشتری باشند. در حقیقت می توان گفت یکی از گروه های پر ریسک در مقابل کرونا ویروس، کادر درمانی در تماس با مبتلایان به کرونا ویروس است.
درد ناشی از عفونت کلیه یا کرونا
همانطور که میدانید یکی از علائم کووید 19 دردهای عضلانی است که در مواردی دردهای عفونت کلیه با این درد اشتباه گرفته شده و یا برعکس. درحالیکه این دردها با هم تفاوتهایی دارد که ما در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:
دردهای عفونت کلیه بسیار شدید است و به طور ناگهانی ایجاد میشود اما دردهای ناشی از بیماری کرونا ویروس مانند درد لگن، کمردرد، درد پهلو و درد در پاها است که با خوابیدن، حرکت کردن و بلند شدن این دردها افزایش پیدا می کنند.
کرونا ویروس میتواند بر روی کلیه افراد هم اثر بگذارد و بطور کلی درد های ناشی از اختلالات کلیه چند علامت ویژه دارد که اگر فردی این علائم را مشاهده کرد، بهتر است به مشکلات کلیه ای شک شود تا کرونا نشانه های دردهای کلیه ای دردهای عضلانی، تهوع و استفراغ، تب و لرز و همچنین در خیلی از مواقع سوزش ادرار است اما دردهای مربوط به کرونا ویروس که در قسمت پهلو، کمر و لگن اتفاق میافتد، حتماً با این نشانهها نیست.
در ابتلا به کرونا، پس از برطرف شدن تب، دردهای عضلانی از بین میرود درصورتیکه دردهای کلیه اگر درمان نشوند، بیشتر شده به گونه ای که فرد نمیتواند بهراحتی آن را تحمل کند.
مراقبت از بیماران کرونا ویروس در بیمارستان
افرادی که مبتلا به کووید19 میشوند و بیماری آنها پیشرفت می کند، نیاز به بستری در بیمارستان و دریافت مراقبت های ویژه ای دارند. هنگامی که بیمار سرفههای خشک دارد و سپس دستگاه تنفسی هم درگیر کرونا ویروس میشود، کرونا ویروس به کیسههای هوایی ریه آسیب رسانده و اکسیژنرسانی را مختل می سازد. هنگامیکه بیمار تنگی نفس دارد بهتر است در خانه نماند زیرا هر لحظه ممکن است سطح اکسیژن خون پایین آمده و منجر به نارسایی ریه شود.
در بیمارستان به طور مرتب اکسیژن بدن بیمار اندازهگیری شده و همچنین در کنار آن تعداد تنفس در دقیقه، ضربان قلب و فشارخون هم چک میشود و در صورت بروز مشکل، اقدامات سریع درمانی صورت می گیرد. در صورت ابتلا به کرونا ویروس، تقویت سیستم ایمنی از اهمیت بالایی برخوردار است و افرادی که بیماری در آنها شدت زیادی پیدا میکند، نمیتوانند مواد مغذی را بخوبی دریافت کنند و احتیاج به دریافت مواد غذایی از طریق سرمهای وریدی دارند.
تاکنون داروی قطعی برای کرونا ویروس تولید نشده است درنتیجه داروهای کمکی استفاده شده در بیمارستان ها، به منظور کاهش عوارض است که مهمترین داروهای مصرفی در بیمارستان به شرح زیر می باشند:
آنتیبیوتیکها: و همانطور که میدانید آنتیبیوتیکها برای عفونتهای باکتریایی مناسب است اما آنتیبیوتیکهایی چون آزیترومایسین نشان دادهاند که خواص ضدویروسی هم دارند و از آنجاییکه تا حدودی عوارض کرونا ویروس را کاهش می دهند، در لیست داروهای افراد مبتلا به کرونا قرار داده شده است.
داروهای ضدویروس: جدیداً رمدسیویر وارد بازار شده و آن را ضد ویروس کرونا میدانند که توانسته در شرایط آزمایشگاهی این ویروس را از بین ببرد.
استروئیدها: گاهی در بیمارستان از دگزامتازون استفاده می کنند مخصوصاً در بیمارانی که مجبور به استفاده از ونتیلاتور شدهاند.
داروهای ضد روماتیسمی: این داروها می توانند التهاباتی که توسط کرونا ویروس در بدن ایجاد میشوند را کنترل کنند و اثرات آن را کاهش دهند. داروهایی چون ساریلوماب و توسیلیزوماب که در بیماران با عفونت ریه تجویز می شود.
اکسیژن درمانی: در بیمارانی که علائم حاد کرونا ویروس را از خود نشان میدهند، اصولاً نیاز به استفاده از ماسکهای اکسیژن است برای اینکه بتوانند براحتی نفس بکشند و مقدار اکسیژن خون را در ریهها افزایش دهند. برای اینکار یک لوله پلاستیکی داخل بینی قرار می گیرد یا اینکه از ماسکهای اکسیژن استفاده میشود.
ونتیلاتور: در شرایطی که کار بیمار به مراقبتهای ویژه میکشد، بیمار دیگر خود قادر به تنفس عادی نیست و احتیاج به تنفس مصنوعی یا همان ونتیلاتور پیدا می کند و اصولاً در این شرایط در ICU بستری میشود. اصولاً بیمار در این حالت هوشیاری زیادی ندارد و باید یک پرستار شبانه روزی داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
بایدها و نبایدهای کروناهدیه جدید کرونا
فعالیت های کشنده کرونایی
غذایی دارویی برای کرونا
ضدحمله کرونا ویروس
کرونا و چاق ها
نوع خفیف کرونا هم خطرناک است
همدست جدید کرونا