امروز سه شنبه 6 آبان 1399

افزودنی‌های خطرناک

پنج شنبه 9 مرداد 1399
5 دقیقه مطالعه
افزودنی‌های خطرناک

هنگام خرید مواد غذایی باید به چه مواردی دقت کنیم؟

همانطور که می‌دانید تولیدکنندگان صنعت مواد غذایی برای این‌که بتوانند محصولات خود را طولانی‌مدت نگه دارند یا طعم‌ و رنگ مختلفی به آن ببخشند، از مواد افزودنی استفاده می کنند. بسیاری از این مواد افزودنی که مواد غذایی بسته بندی شده، اضافه می شوند، مورد تایید قرار گرفته‌اند. سازمانی که مواد غذایی و افزودنی ها را مورد تایید قرار می دهد، FDA یا همان سازمان غذا و دارو آمریکا است. اما باید بدانید که بعضی از این افزودنی‌ها توسط این سازمان مرجع مورد آزمایش قرار نمی‌گیرند زیرا این مواد جزو گروه‌های "به طور کلی ایمنی شناخته شده" قرار گرفته‌اند.

طبق سیاست‌های سازمان غذا و داروی آمریکا، این دسته از مواد غذایی که ایمنی آن‌ها تائید تأیید شده است و در دسته به‌طورکلی ایمن قرار گرفته‌اند، نیازی نیست که مورد آزمایش قرار بگیرند. ما در این مقاله می‌خواهیم برای شما همراهان عزیز مجله پزشکی از مواد افزودنی بگوییم که ممکن است بسیار خطرناک باشند و شما حتماً هنگام خریداری محصولات خوراکی باید آن‌ها را چک کنید. پس برای تهیه مواد خوراکی ایمن و سالم تر، ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید.

سیاست FDA در مورد افزودن موادی چون فلفل سیاه، شوید و ریحان می‌تواند منطقی باشد اما این پروتکل و سیاست توانسته دست تولیدکنندگان را برای افزودن موادی که خطرناک هستند، باز بگذارد و آن‌ها ترس از نظارت این سازمان را نداشته باشند. مسلماً در امر تغذیه و صنعت مواد غذایی این مورد می‌تواند بسیار هشداردهنده و خطرناک باشد. تحقیقاتی که بر روی مواد غذایی با افزودنی‌های خوراکی انجام شده، نتایج خوبی را در بر ندارد و نشان می‌دهد که این غذاهای فراوری شده، می‌توانند افراد را مبتلا به بیماری‌هایی چون سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی، بیش فعالی در کودکان، اضطراب، افسردگی، سردرد و چاقی کنند که نمی‌توان از این مشکلات به سادگی گذشت.


افزودنی خطرناک خوراکی

ممکن است به نظر سخت برسد که از مواد فرآوری شده استفاده نکنید اما متخصصین تغذیه، تاکید دارند که برنامه غذایی شما شامل مواد غذایی طبیعی بدون افزودنی های مجاز و غیرمجاز باشد. البته با شرایط زندگی امروز که همیشه زمان کم است و بیشتر خانواده ها نمی‌توانند وقت زیادی را به پخت غذا بدهند، ورود مواد غذایی بسته‌بندی‌شده به خانه‌ها امری اجتناب‌ناپذیر است. درنتیجه ما در ادامه برای شما از مواد افزودنی خواهیم گفت که وجود آن‌ها می‌تواند خطرناک باشد و اگر می‌خواهید غذاهای بسته‌بندی را خریداری کنید، به این موارد حتماً توجه کنید.


شیرین کننده‌های مصنوعی

اصولاً در مواد و محصولات رژیمی بدون قند، از شیرین‌کننده‌های مصنوعی استفاده می‌شود. محصولاتی چون آدامس‌های بدون قند، خمیردندان، نوشابه‌های رژیمی و حتی شربت سرفه و ویتامین‌های جویدنی، این شیرین کننده‌ها را دارند. تحقیقات ثابت کرده‌ که این افزودنی می‌تواند اختلالاتی را چون سردرد و چاقی به دنبال داشته باشد و در بعضی موارد خطر ابتلا به سرطان را بالا ببرند. این شیرین کننده‌ها می‌توانند باعث برهم خوردن تعادل باکتری‌های روده شوند و با این عدم تعادل بین باکتری های خوب و بد، فرد را دچار مشکلات گوارشی، متابولیسمی و تغییر در خلق و خو می‌کند.


فروکتوز بالا یا شربت ذرت

شیرین کننده‌هایی که که در بعضی از غذاهای فرآوری شده چون سبزیجات کنسروی، غلات کنسروی، آب‌میوه‌ها، سس سالاد، نان و ماست دیده می‌شود. این نوع فروکتوز را می‌توان سمی برای کبد نامید از طرف دیگر محققین به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف مداوم این ماده افزودنی، می‌تواند احتمال ابتلا به دیابت را با بالا بردن مقاومت به انسولین، افزایش دهد.


گلوتومات منوسدیم

این طعم دهنده‌ها در غذاهایی استفاده می شوند که مورد علاقه افراد بسیار زیادی قرار دارند مخصوصاً رنج سنی کودکان. این طعم دهنده در چیپس سیب‌زمینی، کلوچه، غذاهای چینی، اسنک، ادویه، غذاهای منجمد و گوشت‌های فرآوری شده دیده می‌شود که از محرک‌های شدید میگرن می باشد.


چربی های ترانس

این نوع چربی‌ها که در آزمایشگاه تولید می‌شوند، در غذاهایی چون چیپس، فست‌فود، کراکر و مارگارین دیده می‌شود که برای بهتر شدن بافت غذا و ماندگاری طولانی‌تر از آن استفاده می‌شود. تحقیقات نشان داده چربی های ترانس، خطر ابتلا به بیماری‌های دیابت و قلبی عروقی را بالا می برند که البته سازمان FDA اعلام کرده که پس از سال 2018 چربی‌های ترانس از غذاهای بسته‌بندی و رستورانی حذف شوند.


افزودنی خطرناک خوراکی

رنگ‌های خوراکی مصنوعی

رنگ‌هایی که شما در بستنی‌ها، کوکتل میوه، آب‌نبات، ماکارونی و بقیه محصولات رنگی، مشاهده می‌کنید و پایه آن‌ها نفت است و می‌تواند باعث ابتلا به سرطان و بیش‌فعالی در کودکان شود.


رنگ کارامل

این رنگ‌های غذایی استفاده‌های زیادی دارند و در محصولات بی‌شماری دیده می شوند محصولاتی چون بستنی، کلوچه، ترشی، شکلات، نوشابه ، دونات و غیره. رنگ‌های کاراملی که از آمونیاک تولید شده باشند می‌توانند سلول‌های سرطانی را تحریک کرده و آن‌ها را فعال سازند.


سولفیت ها

سولفیت ها به عنوان طعم‌دهنده و نگهدارنده استفاده می‌شوند و می‌توان آن‌ها را در محصولاتی چون آب‌جو، شراب و نوشیدنی های غیرالکلی، ادویه‌جات، میوه‌های خشک و غیره مشاهده کرد. طبق گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا می‌توان گفت 10 درصد از مردم به ترکیبات گوگرددار مانند سولفیت‌ها، حساسیت نشان می‌دهند و علائمی چون تب یونجه و حساسیت‌های شدیدی در آن‌ها بروز پیدا می کند.


نیترات سدیم

در گوشت‌های فرآوری شده برای نگهداری طولانی‌مدت از نیترات سدیم استفاده می‌شود. مواردی چون بیکن، هات‌داگ و ماهی دودی. مطالعاتی بر روی اثر نیترات سدیم در حیوانات انجام‌شده که بر اساس آن محققین دریافتند این ماده افزودنی می‌تواند به تدریج باعث ایجاد سرطان شود. البته در این رابطه باید تحقیقات بیشتری انجام شود و جدیداً نیترات سدیم طبیعی به شکل پودر کرفس وارد بازار شده که می‌توان آن را سالم‌تر نامید.


BHA  و BHT

از مواد افزودنی که در محصولاتی چون چیپس، سوسیس، روغن، آب‌نبات، روغن‌های استفاده شده در شیرینی، برنج غنی‌شده و غلات استفاده می‌شود. این دو ماده افزودنی بر پایه نفت هستند و مطالعات حیوانی در این مورد نشان داده که BHA می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را به حد چشمگیری افزایش دهد و BHT که از آن سالم‌تر است اما این افزودنی هم در رونده ایجاد سرطان اثر مثبت دارد.


پتاسیم برومات

یک عامل اصلی برای حجم دادن آرد نان های ساندویچی، شیرینی‌های حجیم، نان‌های لقمه‌ای. از این ماده افزودنی برای تقویت خمیر استفاده می‌شود اما مطالعات نشان داده که پتاسیم برومات می‌تواند باعث ایجاد اختلالات سیستم عصبی، کلیه و گوارشی شود.

  
بیشتر بخوانید:
لاغری شکم در 20 روز
 هشدار های بدن
  اندازه طبیعی بیضه
 عصبانیت و چاقی
  غذا خوردن با دست

برچسب ها

تغذیه موادغذایی افرودنی_مجاز افزودنی_خطرناک سلامت_تغذیه موادخوراکی_سالم رنگ_خوراکی سازمان_غذاودارو هشدارموادافزودنی شیرین_کننده_مصنوعی موادغذایی_بدون_قند

این مطلب را به اشتراک بگذارید
۰
۰

دیدگاه شما