امروز پنج شنبه 8 آبان 1399

شناسایی ماهی کهنه و تازه

چهارشنبه 1 مرداد 1399
5 دقیقه مطالعه
شناسایی ماهی کهنه و تازه

چگونه می توانیم تازگی ماهی را تشخیص دهیم؟

یکی از مواد غذایی مورد توصیه متخصصین تغذیه ماهی‌ است مخصوصا ماهی هایی که حاوی اسیدهای چرب امگا سه هستند. طبق گفته متخصصین تغذیه بهتر است این غذای پرخاصیت، حداقل هفته‌ای دو تا سه بار در برنامه غذایی گنجانده شود. ماهی‌ها سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی هستند اما تمام موارد خوبی که در مورد ماهی ها ذکر می‌شود، مربوط به ماهی‌های تازه است نه ماهی‌های کهنه درنتیجه خیلی مهم است که هنگام خریداری بتوانید ماهی‌های تازه و کهنه را از هم تشخیص بدهید.

ما در این مقاله می‌خواهیم برای شما همراهان عزیز مجله پزشکی در مورد راه‌های شناخت ماهی‌های تازه و کهنه صحبت کنیم پس اگر شما هم علاقه‌مندید که تغذیه‌ای عالی همراه با ماهی داشته باشید ما را تا انتهای مقاله همراه کی کنید. ماهی‌های کهنه به جای فواید سرشاری که در مورد ماهی‌ها عنوان می‌شود، می‌توانند شما را دچار مسمومیت غذایی کنند. درنتیجه قدم اول در مصرف ماهی، انتخاب یک ماهی تازه با تمامی مواد مغذی است.

ماهی‌ها هضم آسان و ارزش غذایی بالایی دارند و یکی از مواد مغذی عالی در برنامه های غذایی سالم هستند. برای این‌که بتوانند ماهی‌ها را انتقال بدهند و در طولانی‌مدت نگه دارند، روش‌های زیادی موجود است اما گاهی این روش‌ها با اختلالاتی مواجه می‌شود به ماهی‌های کهنه و یا فاسد تبدیل می‌شوند که دیگر ارزش غذایی چندانی ندارند. شاید شناسایی ماهی کهنه از تازه آن‌قدر هم که فکر می‌کنید کارشناسی و سخت نباشد.


تفاوت ماهی تازه و کهنه

تفاوت ماهی تازه و کهنه

شاید تفاوت بین ماهی فاسد و تازه پیچیده باشد و نتوان در همان نگاه اول و بدون آگاهی، آن را تشخیص داد اما باید بدانید که با دریافت آگاهی‌هایی مناسب در این زمینه، شما هم می‌توانید مانند یک کارشناس، ماهی‌های تازه از کهنه را جداسازی کنید. البته مواردی هستند که شرایط را سخت‌تر می‌کنند آن هم میل به راحتی در خرید ماهی است که افراد ترجیح می دهند ماهی را به صورت فیله شده، سر بریده و تمیز شده تهیه کنند که دیگر نمی‌توان به راحتی ماهی تازه یا کهنه را تشخیص داد. درنتیجه توصیه اول ما این است که ماهی را به صورت کامل تهیه کنید و حداقل به صورت فیله شده و یخ زده آن را خریداری نکنید. 

شرایط و ویژگی‌های ماهی کهنه

بو: ماهی‌های کهنه بوی خوشایندی ندارند و می توانید بوی آمونیاک را از آن‌ها استشمام کنید.

پوست: ماهی های کهنه و یا نامرغوب، پوست نرمی نسبت به ماهی‌های تازه دارند به گونه‌ای که می‌توانید به راحتی پوست این ماهی‌ها را از بخش گوشتی آن جدا کنید.

چشم‌ها: ماهی‌هایی که کهنه و نامرغوبند، چشم‌های گود رفته، مردمک سفید و قرنیه‌ای کرم رنگ دارند. شبیه به چشم‌های مبتلا به آب مروارید.

آبشش: پشت سر ماهی آبشش قرار دارد که در ماهی های کهنه و نامرغوب، آبشش‌ها به رنگ خاکستری و یا زرد دیده می شود.

شکم: شکم را می‌توان اولین نشانه جستجوی ماهی نامرغوب نامید. زیرا اولین صدمه در کهنگی ماهی به شکم وارد می‌شود و این قسمت متورم، تو رفته و شل می شود.


تفاوت ماهی تازه و کهنه

ماهی‌های تازه و مرغوب

بو: شما می‌توانید از یک ماهی تازه، بوی جلبک دریایی را استشمام کنید.

پوست: پوست ماهی های تازه برخلاف ماهی‌های کهنه، رنگی تازه و باطراوت دارد و می‌توانید متوجه براقی آن شوید.

چشم‌ها: در ماهی‌های تازه، چشم‌ها حالت برآمده دارند و مردمک آن‌ها سیاه و درخشان است.

آبشش‌ها: آبشش های ماهی های تازه اصولاً تمیز و درخشنده با رنگی صورتی تا قرمز هستند.

شکم: در ماهی‌های تازه، شکمشان سفت بدون هیچ تورفتگی و شلی است و همچنین لغزنده نیست.


نکات مهم

  • هنگامی که ماهی را می‌خرید بهتر است در عرض چند روز آن را پخته و نوش جان کنید اگر زمان پختن شما بیشتر از چند روز طول می‌کشد، حتماً ماهی را منجمد کنید تا مدت زمان بیشتری تازه بماند و بتوانید با خیالی آسوده از آن استفاده کنید.

  • خلاف تصور عده‌ای، متخصصین تغذیه می‌گویند ماهی با فریز کردن خواص غذایی خود را از دست نمی‌دهد و همچنین از فاسد شدن آن جلوگیری می شود اما ماهی‌های داخل فریز را بیشتر از چند هفته نگه ندارید زیرا ماهی‌هایی که چندین هفته در فریز بمانند دیگر برای شما هیچ فایده‌ای ندارند و خطرناک می شوند.

  • یک ماهی را نمی‌توانید دو بار منجمد کنید هنگامی‌که فریزر شما به هر دلیلی با قطعی برق مواجه می‌شود و ماهی از حالت انجماد درمی‌آید، یا آن را مصرف کنید یا دور بیندازید.

  • قرار دادن ماهی داخل فریزر و همچنین یخچال، نمی‌گذارد باکتری‌های بیشتری تکثیر شوند اما آن‌ها را نمی‌کشد درنتیجه اگر متوجه شدید یخچال یا فریزر شما از کار افتاده است و مدتی ماهی در آن حالت مانده، بهتر است آن را دور بیاندازید زیرا باکتری‌ها می‌توانند ماهی را فاسد کنند.

  • برای شناخت ماهی تازه و کهنه بعداز پخت چیزی که بسیار مورد اهمیت است، طعم آن می باشد. ماهی‌های کهنه اصولاً طعمی اسیدی و یا ترش دارند و ماهی تازه هیچ‌گاه این طعم را نمی‌دهند.

  • بهتر است ماهی را از فروشگاه‌های معتبر یا محل فروش اختصاصی مرغ و ماهی تهیه کنید که تمامی اصول بهداشتی را رعایت می‌کنند و همچنین در هنگام خرید به چشم‌های ماهی دقت کنید.

  • موقع خرید با انگشتان خود به بدن ماهی فشاری را وارد کنید، اگر با فشار شما آن قسمت از بدن ماهی داخل ماند، ماهی کهنه است اما اگر دوباره به سمت بیرون برگردد، ماهی تازه است.

  • گوشت ماهی تازه لطیف و مرطوب است و فلس‌های ماهی تازه براحتی جدا نشده و محکم به بدن چسبیده اند.

 
بیشتر بخوانید:
 اعداد سلامت
 نوشیدن آب و خطر مرگ
  داروهای چاق کننده
  ترمیم پرده بکارت
تغذیه در تابستان
غذاخوردن با دست سالم تر است

برچسب ها

تغذیه تغذیه_مناسب امگا3 ماهی تشخیص_ماهی_کهنه تشخیص_ماهی_تازه چشم_ماهی

این مطلب را به اشتراک بگذارید
۰
۰

دیدگاه شما