باورهای غلط مکمل ها و کرونا

یافتههای جدید در مورد کرونا چه می گویند؟
با شیوع کرونا ویروس و حجم بالای اطلاعات علمی و غیرعلمی، مجله پزشکی تصمیم گرفته است که بهصورت روزانه اطلاعات مربوط به کرونا ویروس را به صورت علمی و معتبر در اختیار شما همراهان عزیز مجله پزشکی قرار دهد پس برای اینکه استرس خود را از خواندن اخبار نامعتبر کنترل کنید، بهتر است منابع معتبری را برای دریافت خبرها انتخاب کنید خبرهای درج شده در مجله پزشکی یافتههایی هستند که به تأیید سازمان جهانی بهداشت و انجمن ملی مبارزه با کرونا رسیدهاند. در ادامه یافتههای جدید در مورد کرونا ویروس و همچنین سوالات مربوط به آن را با شما درمیان میگذاریم.
باورهای غلط مکملی در زمان کرونا
با شیوع کرونا توصیه زیادی به مصرف مکملها میشود و عده زیادی با هزینههای هنگفت مکملها را تهیه کرده و در این دوران به مصرف آنها میپردازند. چیزی که ثابت شده، این است که ویتامینها میتوانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از شما در مواجهه با ویروس هایی چون کرونا محافظت کنند و ویتامینهای E، A، C و B6، ویتامینهای اصلی تقویتکننده سیستم ایمنی بدن هستند که با کمبود آنها، بدن مستعد ابتلا به بیماریهایی چون کرونا ویروس میشود و همچنین مواد معدنی چون سلنیوم، مس، روی و آهن. ما میخواهیم در ادامه درمورد بعضی از این مکملها نکتههایی را به شما بگوییم که شاید تاکنون نشنیده باشید.
مکمل روی: مکمل روی یا زینک با شیوع کرونا ویروس مورد توجه زیادی قرار گرفته اند با این باور که میتواند سیستم ایمنی را تقویت کند. اما جالب است بدانید که اثرات مکمل روی، 20 تا 30 سال طول میکشد تا بتواند خود را نشان داده و سیستم ایمنی شما را تقویت کند درنتیجه بهعنوان یک مکمل سریع الاثر بر روی سیستم ایمنی، نمیتوان بر روی آن حساب کرد.
ویتامین C: خبرها پیرامون مکمل C از همه موارد بیشتر است اما میتوان گفت استفاده از مکمل ویتامین C نمیتواند جلوی ابتلای به یک ویروس عفونی را بگیرد. البته تحقیقات نشان داده که هنگام سرماخوردگی اگر از میزان زیادی از ویتامین C استفاده کنید، علائم بیماری کاهش پیدا میکند و میتوان گفت بقیه اطلاعات تماماً غلط هستند.
نمیتوان با خوردن مکملها انتظار معجزه داشت حتی در ابتدای شیوع کرونا ویروس در چین بسیاری از پزشکان با استفاده از تزریق وریدی ویتامین C، سعی در جلوگیری از ابتلا به این بیماری را داشتند اما همانطور که بیان شد، این ویتامین تنها می تواند عوارض را کاهش دهد اما راهی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری نیست.
مولتیویتامین: تعداد بالایی از افراد با این نیت مولتی ویتامینها را استفاده میکنند که 13 ویتامین در آن وجود دارد که میتواند سیستم ایمنی آنها را قوی کرده و بدن آنها در مقابله با بیماریها مقاوم سازد و مانند یک سپر دفاعی عمل کند. اما باید بدانید تاکنون هیچ تأیید علمی در رابطه با آن وجود ندارد. متخصصین توصیه میکنند که از استفاده خودسرانه از مکملها بپرهیزید زیرا مصرف خارج از نیاز این مولتی ویتامینها، میتواند باعث مسمومیت شده و سلامت شما را به خطر بیندازد.
استفاده از ماسک بهتر است یا طلق
با اعلام سازمان جهانی بهداشت به استفاده از ماسک بهعنوان بهترین نوع پیشگیری، خوشبختانه مردم همکاری بیشتری را انجام دادهاند و امروز شاهدیم که زدن ماسک به امری ضروری برای مردم جامعه تبدیل شده است و دیگر مانند قبل به آن بیاعتنایی نمیکنند. ویروس کرونا همچنان در حال یکه تازی است و میتوان گفت تمامی دنیا را درگیر خود کرده است. استفاده از ماسک برای جلوگیری از ابتلا کارایی بسیار بالایی دارد.
عدهای به جای ماسک، از شیلد ها یا همان طلق های بهداشتی استفاده میکنند. در ادامه یک مقایسه کوتاه بین ماسکها و طلق ها انجام می دهیم و سپس نظر متخصصان را خو.اهیم گفت:
اگر از ماسکهای پزشکی سه لایه استفاده میکنید و میتوانید هر چند ساعت آن را تعویض کنید، بهترین راه استفاده از همین ماسک ها است اما اگر از ماسکهای دستساز خانگی استفاده می کنید و مرتباً برای صاف کردن به آن دست میزنید، درحقیقت احتمال ابتلا به کرونا را برای خود بیشتر کردهاید و در این شرایط استفاده از طلق های محافظ می تواند کمک بزرگتری باشد و دست شما کمتر به طرف صورتتان برود.

عده ای برای حرف زدن یا نفس کشیدن با ماسک ها دچار مشکل میشوند و احساس تنگی نفس مداومی دارند یا با شرایط کاری، مجبورند مرتباً ماسک را پایین آورده تا بتوانند صدای خود را به افراد برسانند برای این افراد استفاده از طلق محافظ راحتتر است.
در سال 2014 تحقیقاتی بر روی طلق های محافظتی و ویروس آنفلوانزا انجام شد که نتایج بدست آمده بیان میکنند که این طلق ها میتوانند جلوی قطرات تنفسی سرفه و عطسه را که حاوی ویروس هستند، گرفته و خطر ابتلا 96 درصد کاهش می دهد. متخصصین عفونی اعلام کردهاند که استفاده از طلق ها هم گزینه خوبی است و در فصل تابستان و روزهای گرم تنفس با آن راحتتر است و همچنین میتوان بهراحتی آنها را تمیز کرده و از آنها استفاده دوبارهای کرد البته هنوز هم بیشتر
متخصصین توصیه میکنند که حتماً برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا، از ماسک استفاده کنند. ماسکها میتوانند مسیر ذرات تنفسی را سد کنند و اگر ذرات تنفسی بسیار کوچک باشند، راحتتر از ماسکها می گذرند و شمارا مبتلا می سازند. البته برای افراد پرخطری چون پزشکان و پرستاران، در تماس با بیماران کرونا یی، از هر دوی این موارد استفاده می شود. توصیه میشود کادر درمان از ماسکهای N95 به همراه طلق محافظ استفاده کنند.
متخصص بیماریهای مسری مرکز کنترل و مبارزه آمریکا میگوید: دادهها در مورد اینکه طلق بهتر است یا ماسک هنوز نمیتواند چیزی را به قطع اثبات کند اما توصیه ما همچنان بر استفاده از ماسک است و بهتر است اگر توانایی این را دارید در محلهای پرخطر و آلوده، از هر دو استفاده کنید .
درمان عوارض ماسک بر روی پوست
با گرم شدن هوا و همچنین استفاده طولانیمدت از ماسک، پوست صورت میتواند دچار صدماتی شود با زدن ماسک رطوبت و بخار تنفسی در داخل ماسک میماند و پوست را تحریک می کند و پس از مدتی به صورت قرمزی و پوسته ریزی، جوشهای چرکی، خارش و سوزش خود را نشان می دهد. برای اینکه بتوانیم از این تحریکات پوستی جلوگیری کنیم توصیههایی از طرف متخصصین پوست و مو می شود:
تا جاییکه میتوانید از زدن طولانی مدت ماسک بپرهیزید و اگر ضرورتی برای شما وجود ندارد، کمتر از خانه خارج شوید یا در محلهای پررفتوآمد با ازدحام بالا قرار نگیرید.
در اتومبیل شخصی خود و در منزل احتیاجی به زدن ماسک ندارید.
هرگز به پوست خود الکل نزنید.
صورت خود را با مواد شوینده بدون عطر و ملایم شستشو دهید و آنها را با کرمهای مرطوب کننده آبرسانی کنید.
بهتر است اگر مجبور به استفاده طولانیمدت از ماسک هستید، با استفاده از کرمهای ترمیم کننده یک سد حفاظتی بر روی پوست خود ایجاد کنید.
هنگامیکه علائمی چون پوسته ریزی خارش قرمزی کهیر را در نواحی زیر ماسک مشاهده کردید، حتماً ماسک خود را تعویض کرده و اگر از ماسک خانگی استفاده میکنید آن را شسته و ضدعفونی کنید.
ممکن است استفاده طولانیمدت از ماسک ایجاد آکنه کند بنابراین از مرطوب کنندههای فاقد چربی برای حفاظت پوست خود استفاده کنید.
اگر پوست شما در نواحی بینی و پشت گوش زخم و یا تحریک شد، از پمادهایی چون زینک اکساید و کرمهای تحریککننده استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:
فعالیت های کشنده کرونایی
غذایی دارویی برای کرونا
ضدحمله کرونا ویروس
کرونا و چاق ها
نوع خفیف کرونا هم خطرناک است
همدست جدید کرونا