همدست جدید کرونا

تازه های کرونا چیست؟
این روزها هر لحظه شاهد اطلاعاتی جدید از کووید 19 این ویروس همهگیر و کشنده هستیم. مواردی که نشان میدهند چه عواملی ممکن است عوارض این ویروس را تشدید کنند و یا کاهش دهند. یافتههای جدید مربوط به کرونا ویروس 2019 چنان لحظهای شدهاست که همه جهان هر لحظه منتظر خبری جدید از این میهمان ناخوانده است. ازآنجاییکه بسیاری از خبرها ممکن است مبنای علمی نداشته باشند با انتشار لحظه ای آن ها، تشویش و استرس در بین مردم بیشتر میشود. ما در این مقاله میخواهیم رویدادهای اخیر در مورد کرونا را به اطلاع شما همراهان عزیز مجله پزشکی برسانیم پس برای دریافت اطلاعات معتبر، ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید.
کرونا و آلودگی هوا
از موارد جدیدی که دانشمندان اعلام کرده اند می توانیم به ارتباط کرونا ویروس و آلودگی هوا اشاره کنیم. این روزها با توجه به قرنطینه خانگی و با عبور و مرور کمتر، بازهم با آلودگی هوای زیادی مواجه بودهایم. تحقیقات نشان داده که آلایندهها میتوانند مشکلات سلامتی زیادی را برای افراد ایجاد کنند. مواردی چون:
درد در ناحیه قفسه سینه
سوزش گلو
سرفه
گرفتگی ریه
با تشدید آلودگی هوا، اُزُن موجود در هوای تنفسی ما میتواند باعث افزایش درصد التهاب جدار ریه شود و آن را برای عفونت آماده کند. با گرم شدن هوا شرایط سخت تر میشود در نتیجه سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت بهداشت، امسال مصوباتی سختگیرانهتر برای محاسبه آلایندهها در نظر گرفتهاند. تنها راه مقابله با میزان اُزُن در هوا موارد زیر است:
افزایش دقت معاینه فنی خودروها
خارج کردن وسایل نقلیه فرسوده و جایگزین کردن وسایل نقلیه نو
جایگزین کردن موتورسیکلتهای انژکتوری به جای موتورسیکلتهای معمولی
کنترل صنایع آلاینده اطراف شهرها
طرح جمعآوری بخارات بنزین
اما ازآنجاییکه تمامی این موارد نیاز به هزینههای زیادی دارد، متأسفانه تاکنون شاهد اعمال دقیق این موارد نبودهایم.
بازگشت ترسناک تر کرونا
به گفته دکتر هاشمیان پزشک عفونی، آمار جدیدی که در رابطه با مبتلایان کرونا، شاهد هستیم و همه را نگران کرده است، بعلت بالا رفتن تعداد تستهای قطعی است. قبلاً تست دقیقی در کار نبود و خیلی از مرگومیرهایی که نتیجه کرونا ویروس بود، شاید به عفونتهای حاد ریوی ربوط داده میشد. اما اکنون با بالا رفتن تعداد تستهای تشخیص کرونا، آمار دقیقتر و به مراتب بالاتری را شاهد هستیم.
وی در ادامه می گوید: در ابتدای ورود کرونا ویروس به کشور، بخش درمان در مقابل حمله ای سخت و سهمگین قرار گرفت و ترس اولیه در میان مردم و کادر درمان به وجود آمد که متأسفانه به مرور زمان این ترس کمتر شده و با عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی، فشار بر روی کادر درمان بیشتر شده است. دکتر هاشمیان در ادامه عقیده خود را اینگونه بیان کردند که ایران برای کنترل کرونا ویروس، نیاز دارد که از تجربیات کشورهای موفق در زمینه کنترل کرونا ویروس 2019 استفاده کند مانند ترکیه که از تجربیات کشور آلمان استفاده کرد و در کنترل کرونا ویروس موفق عمل کرد.
نیاز اصلی کشور ما رعایت فاصلهگذاری های اجتماعی و زدن ماسک است که متأسفانه به صورت درستی رعایت نمیشود و شاید نتوان قرنطینه را برگرداند به صورتی که کسی از خانه خود خارج نشود، اما می توان برای سلامتی خود و دیگران از رفتارهای پرخطر دوری کرد.
انتقال کرونا با حرف زدن!
اخیراً سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است کرونا می تواند از طریق هوا منتقل شود. قبلاً تصور بر این بود که کرونا با عطسه و سرفه و انتشار در هوا، بعلت وزن بالا، به سرعت بر روی زمین یا سطوح قرار میگیرد و در هوا معلق نمی ماند. اما این یک تفکر اشتباه بود و امروز دریافتهاند که این ویروس، با بلند صحبت کردن و تنفس عمیق در هوا معلق می شود و براحتی در یک اتاق بدون تهویه، افراد دیگر را مبتلا می سازد. درنتیجه ماسک زدن به طور جدی توصیه می شود و همچنین تهویه هوا که حتی میتوان آن را مانند فاصله گذاری اجتماعی، مهم دانست.
تجویز رمدسیویر یک تخلف است!
با خبرهای جدید در مورد داروی رمدسیویر در زمینه کنترل کرونا ویروس2019 و اثربخشی اثربخشی آن در درمان، عده بسیاری از مردم برای تهیه آن اقدام کردند و به دنبال آن، سازمان بهداشت اعلام کرد که داروهای موجود در بازار تقلبی هستند. شانهساز رئیس سازمان غذا و دارو، اعلام کرده است با توجه به اثربخشی این دارو در درمان کرونا، منتظر مطالعات بالینی نهایی هستیم تا تولید این دارو را در داخل کشور بالا ببریم. اما تا زمانی که کمیته علمی تأییدیه دارو را اعلام نکند، پزشکان مجاز به تجویز این دارو نیستند.
ناقلان بی علامت
اگر شما مبتلا به کرونا ویروس شده و علائم خاصی را از خود نشان نداده اید بازهم شما یک ناقلید به این معنی که می توانید براحتی دیگران را آلوده سازید. نداشتن علائم، دلیلی برای بیخطر بودن مبتلایان نیست. طبق تحقیقی که اخیراً توسط مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها انجام شد، اعلام داشتند که فردی ناقل که خود علائمی نداشته است، توانسته 71 نفر را به این ویروس مبتلا کند.
بیشتر بخوانید:
فعالیت های کشنده کرونایی
غذایی دارویی برای کرونا
ضدحمله کرونا ویروس
کرونا و چاق ها
نوع خفیف کرونا هم خطرناک است