دانستنی های کرونا

در زمان همه گیری کووید19 چگونه از خود مراقبت کنیم؟
با توجه به ماندگاری کووید19 و هشدارهای جدی سازمان جهانی بهداشت (WHO) به پیشگیری از کرونا ویروس و توصیه متخصصین به آموزش مهارتهای زندگی با کرونا، باید سعی کنیم تا آگاهی های خود را بالا برده و سبک زندگی خود را به سمت سالم تری، تغییر دهیم. ما در این مقاله میخواهیم چند مورد از تازه های کووید19 را برای شما همراهان عزیز مجله پزشکی بیان کنیم تا از این طریق به دانسته های شما عزیزان اضافه کنیم و تا جایی که امکان دارد شما را در این مسیر، همراهی و همیاری کنیم پس برای آموختن بیشتر در رابطه با کووید19ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید.
یک راهکار ساده مراقبتی برای مبتلایان به کرونا خفیف
همانطور که بارها شنیده اید حدود هشتاد درصد از مبتلایان به کرونا ویروس، می توانند بیعلامت باشند یا به نوع خفیف آن مبتلا شوند. افرادی که با توجه به آزمایش متوجه شدهاند بدون علامت هستند اما این ویروس را همراه خود دارند، بهتر است موارد زیر را رعایت کنند:
مانند افراد مبتلا خود را به مدت 21 روز قرنطینه کنند.
از محیط کوچکی جهت قرنطینه استفاده کنند تا بقیه افراد از خطر ابتلا به کرونا ویروس، در امان بمانند.

اگر مجبور به ترک خانه هستند حتما از ماسک های ساده استفاده کرده و فاصله دو متری خود با دیگران را حفظ کنند.
محیطی که در آن قرار دارند را به طور مرتب ضد عفونی کند.
دستان خود را بطور کامل با آب و صابون بشویند.
وسایل مورد استفاده خود را طبق دستورات اعلام شده، بشویند. میتوانند پتو و ملحفه خود را داخل ماشین لباسشویی قرار دهند.
در این دوران از ماسک های فیلتردار یا N90 استفاده نکنند.
موارد مصرفی مبتلایان به کووید19 در کیسههای زباله ریخته شده و به شیوه ای صحیح دفع شوند.
ضدعفونی درست میوه و سبزیجات
بسیاری از افراد برای ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات از نمک یا سرکه استفاده می کنند درصورتی که سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده که میتوان میوه و سبزیجات را با آب روان و تمیز، شستشو داد و تاکنون شواهدی جهت شستشوی بهتر توسط سرکه یا نمک، اعلام نشده است.
برای سبزیجاتی که پوستهای صاف ندارند، میتوانید از برس های شستشو استفاده کنید.
برای شستشوی میوه و سبزیجات، مواد شوینده شیمیایی به کار نبرید که خود اثرات مخربتری بر روی ریه و اندامهای داخلی شما خواهند داشت.
نقش غذاهای تخمیر شده در کاهش مرگ ناشی از کووید 19
تحقیقی اخیراً انجام شد که توسط آن، مواد غذایی تخمیر شده و میزان مرگ و میر ناشی از گووید 19 مورد بررسی قرار گرفت. غذاهایی چون سبزی تخمیر شده، ترشی، شیر، شیر ترش و در پایان تحقیق دانشمندان با بررسی آماری نتایج متوجه شدند که مصرف سبزیهای تخمیر شده، تأثیر قابلتوجهی بر کاهش میزان مرگومیر ناشی از کرونا ویروس دارد. به طوری که دانشمندان اعلام کردند مصرف روزانه هر گرم از این سبزی های تخمیر شده، می تواند حدود 35 درصد از میزان مرگ و میر را کاهش دهد.
یک باور غلط
باور غلطی در بین مردم رواج پیدا کرده است که ممکن است آب شهری هم آلوده به کرونا ویروس 2019 باشد که باید گفت تاکنون هیچ گونه شواهدی مبنی بر آلوده بودن آب آشامیدنی لوله کشی، گزارش نشده است و هنگام تصفیه آب از مواد بسیار زیادی برای ضدعفونی کردن استفاده میشود و آزمایشهای متعددی بر روی آب نهایی صورت میگیرد تا به دست مصرفکنندگان شهری برسد.
این مهمان میماند
با توجه به گفته ستاد مبارزه با کرونا میتوان گفت ممکن است تا 3 سال ما مجبور به زندگی در کنار کرونا ویروس 2019 باشیم درنتیجه تنها راه پیشگیری، رعایت پروتکل های بهداشتی است.
شستشوی مرتب دست ها با آب و صابون
رعایت فاصله حداقلی یک متر و نیم.
زدن ماسک در مکانهای شلوغ که نمی توان فاصله را رعایت کرد.
پرهیز از دست دادن و بوسیدن.
نبردن دست به سمت صورت مگر با ضدعفونی کردن یا شستن دست ها.
پرهیز از رفتن به مکان های پرجمعیت تا جایی که امکان دارد.
دور کردن کودکان از افراد کهنسال
به توصیه متخصصین بهتر است در زمان شیوع کرونا ویروس 2019، کودکان از پدربزرگها و مادربزرگها، فاصله بگیرند. از آنجایی که درصد بروز عوارض کرونا ویروس در کودکان کمتر است و احتمال بالایی وجود دارد که کودکان ناقلان خاموش کووید19 باشند و از طرف دیگر، عوارض کرونا ویروس در افراد کهنسال با شدت بیشتری ظاهر می شود و درصد بالایی از مرگ و میر را دارد، بهتر است کودکان از افراد کهنسال فاصله بگیرند.
بیشتر بخوانید:
نوع خفیف کرونا هم خطرناک است
فعالیت های کشنده کرونایی
غذایی دارویی برای کرونا
ضدحمله کرونا ویروس
کرونا و چاق ها