نوع خفیف کرونا هم خطرناک است

چرا باید نوع خفیف کرونا ویروس را جدی گرفت؟
با شیوع کرونا ویروس 2019 تغییرات زیادی را در زندگی روزمره تمامی مردم دنیا شاهد بودهایم. تغییراتی که به بسیاری از آنها خوشایند نیست و دچار اختلالات زیادی در روابط اجتماعی ما شده است. اما نمیتوان با این بیماری جنگید و بهتر است راههای مسالمتآمیز زندگی در کنار آن را آموزش ببینیم زیرا به گفته دانشمندان و متخصصین، این ویروس به این زودی ما را ترک نخواهد کرد و ممکن است همیشه آن را در کنار خود داشته باشیم.
هنگام شیوع کرونا ویروس، باورهای غلطی در کنار آن شکل گرفت که همین امر پیشگیری را سختتر کرده و تعداد مبتلایان به کووید 19 را افزایش داده است. بطوری که ما این روزها شاهد آمار زیاد مرگومیر ناشی از کووید 19 هستیم. ما در این مقاله میخواهیم برای شما همراهان عزیز مجله پزشکی از نوع خفیف بیماری کرونا ویروس بگوییم و با بیان تحقیقات انجامشده و دلایل علمی، به شما ثابت کنیم که نوع خفیف کرونا ویروس هم میتواند خطرناک باشد. پس برای حفظ سلامتی خود در مقابل این ویروس موذی، اطلاعات خود را افزایش داده و ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید.
شاید شما هم از آن عده افرادی باشید که تصور میکنید نوع خفیف کرونا ویروس 2019 خطرناک نیست و افرادی که سالم هستند و به این بیماری مبتلا شدهاند، عوارض کمی را تجربه کرده و بسرعت بهبود پیدا می کنند اما هر چه تحقیقات در این زمینه بیشتر می شود، دانشمندان به موارد جدیدی میرسند که یکی از آنها ظهور علائم و عوارض مقاوم و ماندگار، در بیمارانی است که به نوع خفیف کرونا مبتلا شده اند.
نوع خفیف کووید 19 و عوارض آن
در طب سنتی، همیشه باور بر این است که یک بیماری خفیف، وحشتناک نیست و میتوان آن را براحتی کنترل و با روشهای خانگی بدون نیاز به داروهای شیمیایی، درمان کرد. گزارشهایی که از سازمان جهانی بهداشت (WHO) میرسد، نشان میدهد که هشتاد درصد از موارد ابتلاء به کووید 19 بدون علائم هستند اما نمیتوانید بر مبنای این آمار و توصیهها، احساس آرامش کنید و خوشبینانه به این قضیه نگاه کنید. در این پنج ماه اخیر، تلاش دانشمندان برای شناختن کووید 19 موارد خوبی را از این ویروس بیان نمیکند.
ویروس شناسان در این زمینه تحقیقات زیادی را انجام داده و به این نتیجه رسیدهاند که حتی موارد خفیف ابتلا به این بیماری میتواند بسیار وحشتناک باشد. با همهگیری جهانی کرونا ویروس، باورهای مختلفی در زمینه انواع این بیماری شکل گرفت. عده زیادی مانند مایک پنس معاون رییس جمهور ایالات متحده، بر این باور هستند افرادی که به نوع خفیف این بیماری مبتلا میشوند، به گونهای که برای تنفس خود احتیاجی به دستگاههای ونتیلاتور و بستری در بخشهای مراقبتهای ویژه، نداشته اند، عوارض خفیف کرونا را پس از دو هفته گذرانده و با مشکل جدی روبهرو نمیشوند.

به طوری که مایک پنس اعلام کرده بود ما بسیار خوشحالیم که در پیک انفجاری ابتلا به کرونا ویروس، بیشتر قشر جوان به آن مبتلا شدهاند که نسبت به قشر مسن در مواجه با عوارض، توانایی بیشتری دارند و میتوانند جان سالم به در ببرند. تمام این گفتهها باعث شد مردم تصور کنند که با داشتن نوع خفیف این بیماری و عوارض دو هفته ای، می توانند بطور کامل از این بیماری رهایی پیدا کنند و به حالت عادی برگردند اما دانشمندان با انجام تحقیقات و پژوهشهای زیادی که در این زمینه انجام دادند به این نتیجه رسیدند که کرونا ویروس تنها محدود به این دو هفته نمیشود و تعداد زیادی از بهبود یافتگان نوع خفیف کرونا ویروس 2019 با عوارضی جانبی روبهرو شدهاند.
ازآنجاییکه عمر این ویروس هنوز به حدی نرسیده است که بتوان عوارض طولانیمدت را شناسایی کرد، نمیتوان نظرات قطعی را در این مورد بیان کرد اما تا اینجای کار، تحقیقات نشان داده افراد بهبود یافته نوع خفیف هم، عوارض بلندمدتی را پس از بهبودی از خود نشان دادهاند. عوارض دیدهشده در رابطه با کرونا ویروس نوع خفیف، در مواردی کشنده و مرگبار بودهاند. یک استاد جراحی بیمارستان نیویورک بنام کریستوفر کلنر در این زمینه و بر طبق شواهد بیان می کند که تعداد بالایی از افراد 30 ساله مبتلا به کووید19 خفیف، پس از بهبودی با عارضه لخته شدن خون و بهدنبال آن سکتههای مغزی مواجه شدهاند.
کریستوفر کلنر در گفتگو گویا خود با پایگاه اطلاع رسانی خط سلامتی بیان داشت: در ماه اردیبهشت طرحی را در بیمارستان دنبال کردیم و به دنبال آن داروهای ضد انعقاد خون به تمام بیماران مبتلا به کرونا ویروس داده شد. و نتیجه نشان داد که خطر ابتلا به سکته های مغزی که آمار زیادی در بین مبتلایان به کرونا ویروس را داشت، بطور چشمگیری کاهش یافت. اما افرادی که در بیمارستان درمان نمیشدند و داروهایی را در این زمینه دریافت نکردند همچنان در معرض سکته های مغزی قرار داشتند.
امروز پزشکان و متخصصین میدانند که کرونا ویروس تنها ریهها را مورد هدف قرار نمیدهد و بجز آنها، خون و اندامهای دیگر را هم درگیر میسازد. اندامهایی چون مغز، کلیه، کبد و قلب و از عوارض دیگری که پس از بهبودی برای بیماران شناختهشده خستگی و بیحالی مفرط و همچنین افسردگی مزمن است. این مسئله بسیار نگرانکننده است که هنوز دانشمندان نمیتوانند بگویند عوارض این بیماری تا چه زمانی میماند و انتهای آن به کجا میرسد!
تحقیقات انجام شده
در هلند اخیراً تحقیقاتی بر روی بیماران مبتلا به کووید19 صورت گرفت که نتایج آن در همین ماه منتشر شد. در این مطالعه 1622 نفر از بیماران مبتلا به کرونا ویروس با میانگین سنی 53 سال مورد تحقیق و بررسی قرار گرفتند. نتایج این تحقیق نشان داد که عوارض طولانی مدتی در بیماران شکل گرفته است که این عوارض به شرح زیر است:
88 درصد از بیماران بهبودیافته، مبتلا به خستگی مفرط شدند.
75 درصد از بیماران بهبودیافته، تنگی نفس مداوم پیدا کردند.
45 درصد از بیماران بهبود یافته، احساس فشار در قفسه سینه را دارند.
91 درصد از این بیماران نوع خفیف بیماری کرونا ویروس را داشته و طبق نظر پزشکان نیازی به بستری شدن در بیمارستان را نداشتند و پس از بیماری این عوارض را از خود نشان دادند درحالیکه 85 درصد از این بیماران قبل از ابتلا به کووید19، از سلامت عمومی کاملی برخوردار بودند. تنها 6 درصد از این بیماران پس از بهبودی به همان سلامت اولیه برگشتند.
تجربه ای از زبان یک بیمار مبتلا به کووید19
خانم فیونا لوونستاین 26 ساله مبتلا به کووید19خفیف در 27 فروردین 1399 با علائمی چون سرفه، تب و تنگی نفس به بیمارستان مراجعه کرد و چون عوارض زیاد نبود با تجویز دارو به خانه برگشت و قرار شد اگر عوارض رو به وخامت گذاشت، دوباره به بیمارستان مراجعه کند. پس از بهبود، فیونا عوارض دیگری را مشاهده کرد. عوارضی چون مشکلات گوارشی، درد سینوسها، اختلالات روده ای، گلودرد و اسهالی که توسط آن وزن زیادی را از دست داد.
درنتیجه این ضعف بدنی، او دچار خستگی مفرط، سردرد و درنهایت از دست دادن حس بویایی شد. این شرایط برای او به مدت یک ماه از ابتلا به بیماری ادامه دار بود. گاهی احساس بهتری داشت اما دوباره این علایم به صورت روزمره و دورهای ظاهر میشدند. لوونستاین در این رابطه اینگونه بیان میکند: من قبل از بیماری و در دهه بیست زندگی خود، بسیار سالم بودم و زندگی شادی را داشتم اما سپس با این بیماری مثل این بود که ضربهای شدید به من وارد شد که من را به زمین انداخت و هنگامی که دوباره بلند شدم دیدم شرایط مانند قبل نیست و من نمیتوانم مانند گذشته به مسیر خود ادامه دهم.
پس از مدت کوتاهی دانشمندان متوجه شدند که این تجربه خانم لوونستاین را تعداد زیادی از بیماران مبتلا به کووید 19 تجربه کردهاند او در این زمینه ای که گروهی را به نام ملت در اسلک به وجود آورد که اکنون 5600 عضو دارد و اعضای آن بیمارانی هستند که به کرونا ویروس خفیف مبتلا شدهاند و شرایطی چون یک آنفلوانزا را گذراندند اما بیشتر آنها پس از این بیماری، به عوارضی طولانی مدت مانند سردرد، اسهال، اختلال در بینایی، شنوایی، از دست دادن حافظه، کم کردن شدید وزن و موارد دیگری مبتلا شدهاند.
حرف آخر
هرچه ما در رابطه با شناخت کرونا ویروس جلو برویم بازهم ندانسته های ما بسیار زیاد است. مواردی که تاکنون به عنوان بیماری خفیف کرونا ویروس میشناختیم امروزه با نشان دادن عوارض طولانیمدت، جایگاه خود را از یک نوع خفیف به نوعی خطرناک تغییر دادهاست و نمیتوان گفت با از بین رفتن عوارض کرونا ویروس، این بیماری بطور کامل بهبود یافته و دیگر عوارض طولانی مدتی ندارد.
شاید تعریفهای کرونا ویروس نیاز به یک بازبینی و تغییراتی دارد و عدهای بر این باورند که کرونا ویروس خفیف مانند یک سرماخوردگی و یا آنفولانزای در درجه پایین است اما تحقیقات طولانی مدت نشان داده که کرونا ویروس به همین عوارض کم منتهی نمیشود و ممکن است در زندگی افراد مبتلا بصورت ادامه دار ظاهر شود. با توجه به این یافتهها میتوان گفت تنها راه مطمئن پیشگیری از این بیماری، رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی و حفظ فاصلهگذاری اجتماعی است مواردی چون شستوشوی مرتب دستها، زدن ماسک و حفظ فاصله مطمئن از افراد با علایم یا بی علایم.
بیشتر بخوانید:
فعالیت های کشنده کرونایی
غذایی دارویی برای کرونا
ضدحمله کرونا ویروس
کرونا و چاق ها