ضدحمله کرونا ویروس

چه افرادی باید ماسک بزنند؟
پس از شیوع کرونا ویروس تا امروز شاهد اتفاقات عجیبی بوده ایم که هر بار کرونا ویروس 2019 توانسته دانشمندان و متخصصین را شگفت زده کند بطوری که می توان آن را یک ویروس هوشمند نامید که با توجه به شرایط، تغییراتی را برای بقای خود ایجاد می کند. ویروسی که هرچه اطلاعات دانشمندان از آن بیشتر می شود، باز ندانسته های زیادی باقی می ماند. یک مورد که از ابتدای شیوع ویروس کرونا، برای پیشگیری تاکید شد، استفاده از ماسک بود.
البته استفاده از ماسک در ابتدا بصورت دلخواهی و در شرایط خاص و یا توسط افراد خاص، توصیه شد و تا امروز که بصورت یک اجبار برای تمام مردم جامعه، درآمده است. معاون وزیر کشور در جلسه ای اعلام داشت که برطبق مصوبه جدید ستاد مبارزه با کرونا ویروس، تمامی افرادی که در مراکز عمومی قرار می گیرند و مخصوصا در ناوگان حمل و نقل عمومی اعم از مترو، اتوبوس و تاکسی، ملزم به استفاده از ماسک هستند.
قانون جدید و زدن ماسک
قانون الزام به استفاده از ماسک شباهتی به توصیه های قبلی ستاد مقابله با کرونا ندارد و در طول این 5 ماه از شدت بالاتری برخوردار است. پس از این بیانیه، نزدن ماسک در مراکز عمومی مانند یک تخلف درنظر گرفته شده و فرد متخلف مشمول مجازات می باشد.
همانطور که همه شما شنیدید، رئیس جمهور خود در جلسه ستاد مقابله با کرونا، درخواست کرد که افراد متخلفی که از زدن ماسک امتناع میورزند، مشمول مجازات شوند و همچنین اگر تاکنون به افراد در در مورد رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی تذکر داده میشد، از این پس مجازاتهایی چون ارائه ندادن خدمات به افرادی که ماسک ندارند یا غیبت زدن برای کارمندان بدون ماسک، در نظر گرفته شود. شاید بتوان گفت این یک تصمیم بسیار مناسب است اما با تأخیری چند ماهه!
اگر در همان زمان شیوع کرونا ویروس وبا مدیریتی که سازمان جهانی بهداشت به خرج میداد، استفاده از ماسک برای همه افراد ضروری میشد، شاید امروز با این حجم از افراد مبتلا و فوتی رو به رو نبودیم. سازمان جهانی بهداشت از نیمه ی فروردین ماه استفاده از ماسک را بهترین راه پیشگیری دانست که این موضوع تا به امروز در کشور ما بهعنوان یک قانون و ضرورت درنیامده بود و تنها توصیههای زیادی به استفاده از آن میشد و حتی در مواردی فقط افرادی خاص را لازم به استفاده از ماسک میدانستند.
مقصر کیست؟
با توجه به شیوع شدید کرونا ویروس و آمارهای عجیبی که هر روز شاهد آن هستیم، میتوان گفت باید به راههای پیشگیری که توسط سازمان جهانی بهداشت اعلام شدهاند توجه بیشتری نشان دهیم. کرونا ویروس یک بیماری با ریسک بالا است و کسی نمی داند در بدن هر فرد چگونه ظاهر میشود و چه علائمی را از خود نشان میدهد. افراد سالمی را داشتهایم که جان خود را از دست دادهاند. تا حدود یک ماه پیش کرونا ویروس در حالتی قرار گرفت که عده زیادی به این باور رسیدند کرونا ویروس ضعیفشده است و امید آن را داشتند که در روزهای آینده بتوانند آن را بطور کامل مهار کنند.
اما به طور ناگهانی با تعداد افراد مبتلا و فوتی زیادی مواجه شدیم که خبر از موج جدید کرونا ویروس می داد. این اعداد و ارقام همه را در شوک بزرگی فرو برد چنانچه که هشدارهای زیادی از طرف ستاد ملی مقابله با کرونا منتشر شد اما شاید دیگر این بیانیهها مانند نوش دارو بعد از مرگ بودند. رفتوآمدهای زیاد، برداشتن محدودیتها و همچنین بیاعتنایی مردم به پروتکل های بهداشتی، شرایط را روزبهروز سختتر میکند.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا با افزایش 7.9 درصدی مبتلایان کرونا خواستار اعمال محدودیتهای سختگیرانه تر شد. بدون در نظر گرفتن بیتوجهی مردم به این شرایط بحرانی که خود اساسی ترین مشکل موجود بود، میتوان مهمترین دلیل قرار گرفتن در این شرایط را ضعف در نظارت دستگاه ها بر رعایت پروتکل های بهداشتی دانست. مردم با بیتوجهی از استفاده از ماسک توانستند به راحتی کرونا ویروس را به یکدیگر منتقل کنند و همچنین با نظارتی ضعیف و بدون مجازات، راه برای شیوع بیماری باز شد.
راه چاره چیست؟
متاسفانه با گذشت زمانی از شیوع کرونا ویروس، کمکم ترس مردم از بین رفت و آنها را به رعایت پروتکل های بهداشتی بیتوجه شدند و همین بی مسئولیتی اجتماعی، ضربه سختی به بدنه سلامت جامعه وارد ساخت. از پیشنهادهایی که در این زمینه توسط ستاد مبارزه با کرونا اعلام شده است می توان به موارد زیر اشاره کرد:
استفاده از ماسک توسط تمامی افراد جامعه در سطح شهر و در حملونقلهای عمومی که در صورت نبود ماسک، فرد نمی تواند خدماتی دریافت کند. متاسفانه چیزی که در این روزها شاهد آن هستیم، افراد بدون ماسکند که براحتی در خطوط شهری جابجا میشوند.
فاصلهگذاری اجتماعی در اماکن عمومی و نظارت دقیق بر این موضوع. که تا امروز بعلت نبود نظارتهای دقیق، در حقیقت این فاصله گذاری را مشاهده نکردیم.
گاهی لازم است با مردمی که به سلامت خود و دیگران بیاهمیت هستند، با زبان جریمه از صحبت شود و اگر از همان اول جرایم نقدی سنگینی برای متخلفین در نظر گرفته میشد، شاید امروز شاهد این شرایط بحرانی نبودیم. یک طرف اصلی قضیه این بحران، خود مردم ما مردم هستیم که متأسفانه بیتوجهی ما به سلامت خودمان و دیگران، باعث شده که مسئولین به سمت تعیین جرایم نقدی بروند.
باید جدیتر به این بیماری نگاه کنیم و آن را مهمان یکی دو روزه خود ندانیم زیرا حتی اگر واکسن کرونا ویروس هم تولید شود، قرار نیست براحتی در اختیار تمامی مردم قرار بگیرد.
شرایط زیر را در زدن ماسک ها در نظر بگیرید:
بهتر است از ماسکهای جراحی استفاده شود اما اگر آنها را در دسترس ندارید، ماسکهای خانگی هم میتواند مناسب باشد.
کودکان بالای دو سال هنگام خروج از خانه حتماً با ماسک بیرون آورده شوند.
بهتر است ماسکهای مشکی و با رنگ تیره استفاده نشود.
ماسکهای تهویه دار و دریچه دار، مناسب نیستند چون افراد ناقلی که خود خبر از بیماری ندارند میتوانند با این ماسکها بیماری را منتقل کنند.
ماسکها بهتر است هر چهار ساعت یکبار تعویض شوند و ماسک های خانگی شسته شده و ضد عفونی شود.
بیشتر بخوانید:
دانسته ها و ندانسته های کرونا
خواص بی نظیر لواشک
لب هایی زیبا
اندازه بیضه طبیعی