چه افرادی همسران بدی هستند؟

اگر این اخلاق ها را دارید شما یک همسر بد هستید!
روابط عاطفی یکی از مهمترین بخش های زندگی زناشویی است و همچنین می توان گفت روابط عاطفی اشتباه، میتواند عاملی اصلی برای رسیدن به بنبست در زندگی زناشویی و طلاق کامل یا عاطفی باشد. مسلماً زن و مردی که با هم ازدواج می کنند قصد دارند که زندگی سرشار از آرامش و دوست داشتن را تجربه کنند. اما سوالی که در اینجا پیش میآید این است که "رفتار درست کدام است؟ و چگونه میتوان این تلاش برای ساختن یک زندگی سالم را هدفدار کرد؟".
خیلی مهم است که ما در زندگی به فردی سمی تبدیل نشویم. افراد سمی افرادی هستند که زندگی با آنها در طولانیمدت، امکانپذیر نمی باشد و پس از مدتی طرف مقابل را دچار انزجار میکند. ما در این مقاله میخواهیم به سراغ تیم روانشناسی مجله پزشکی رفته و در رابطه با خصوصیات اخلاقی و رفتاری مناسب بین زوجین، با شما همراهان عزیز مجله پزشکی صحبت کنیم پس برای ساختن یک زندگی سالم شاد ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید.
افرادی هستند که در زندگی حقیقتاً میخواهند آدم خوبی باشند ولی به ناگاه متوجه می شوند همه چیز برعکس شده و شخصیت منفی قصه خود آنها هستند. هنگامی که به مشکلات بزرگی در زندگی میرسید اولین مسئلهای که باید در نظر بگیرید این است که "همه چیز به رفتار شما برمیگردد" پس بهتر است در رفتار خود دقیقتر شوید و اشتباهات رفتاری خود را پیدا کنید. ما در ادامه به شما کمک میکنیم تا رفتارهایی را بشناسید که شما را تبدیل به همسری بد می کند.
نپذیرفتن اشتباه
اگر شما فردی هستید که مرتب میخواهید رفتارهای خود را توجیه کنید، برای اشتباهات خود دلیل بیاورید و زیر بار اشتباهات نروید، بدانید که این یک رفتار اشتباه و مخرب است که میتواند روابط آرام و خوب شما را تحت تاثیر منفی قرار دهد. بهتر است کمی واقعبین باشید و رفتار خود را بدون تعصب مورد بررسی قرار دهید، اشتباههایی که انجام میدهید را بدون توجیه کردن و دلیل آوردن، بپذیرید در همین اشتباهها و پذیرفتن آنها می توانید ضعفهای خود را بشناسید.
هنگامیکه شما با شجاعت بیان میکنید که اشتباه خود را پذیرفتهاید، باعث میشود فرد مقابل به شما اعتماد کرده و بداند شما حقیقتاً میخواهید برای داشتن یک زندگی خوب تلاش کنید. در حقیقت گذشتگان درست گفته اند که پذیرفتن اشتباه، شما را بزرگ می کند. قبول کردن اشتباهات به منزله تغییر رفتارهایی است که باعث آزرده شدن طرف مقابل می شود.
اگر مدام این جمله را تکرار می کنید "منظور من این نبود"
ممکن است شما در هنگام دعوا کردن کنترلی بر روی زبان خود نداشته باشید. حرفهایی را بزنید که فرد مقابلتان را بشدت ناراحت کند و او را برنجاند. اما پس از اینکه دعوا خاتمه پیدا کرد و شما کمی آرامتر شدید، اینبار به جای اینکه معذرت خواهی کنید و سعی کنید دیگر این رفتار را تکرار نکنید، به او بگویید که منظور من از گفتن آن جملهها، برداشتی نبود که تو کرده ای! تا اینجای کار شما ۲ امتیاز منفی بسیار بزرگ گرفتهاید که اشتباه رفتاری تخریبکنندهای است.
اول اینکه کنترلی بر روی بیان گفتار خود ندارید و حرفهایی را میزنید که شایسته نیست و در حقیقت به شخصیت خود لطمه وارد می کنید. توهین کردن بههیچوجه قابل توجیه کردن نیست.
دوم اینکه سعی میکنید اشتباه خود را مخفی کرده و برداشت های او را مقصر جلوه دهید. این یک توهین مستقیم به فرد مقابلتان است انگار به او بگویید که تو اصلاً نمیفهمی. این رفتار شما قابل قبول نیست.
به گفته روانشناسان، افرادی که این رفتار را دارند می توانند باعث ناآرامی در وجود فرد مقابلشان شوند به صورتی که هنگام نبودنشان، طرف مقابل احساس آرامش بیشتری کند. این یکی از معضلات بزرگ در زندگی زناشویی است زیرا پایه ازدواج برای رسیدن به یک آرامش است و حال یکی از زوجین احساس میکند در نبود همسرش، به آن آرامش دلخواه میرسد. درمورد مکالمههای درست و سازنده حتی در بحثهای شدید، مهارت کسب کنید. خط قرمزهایی را برای خود مشخص کنید تا هرگز در هنگام عصبانیت از آنها نگذرید و به فردی آزاردهنده تبدیل نشوید.
همیشه فکر میکنید که راه پیش رو متعلق به شماست
رفتاری که میتواند بسرعت اختلافات را در بین زوجین ریشه دار کند و حس ناخوشایندی را به طرف مقابل منتقل کند. به گونهای که از زندگی مشترک، حالت انزجار و ناامنی به او دست دهد، نادیده گرفتن حق همسر است. در این رابطه روانشناسان میگویند که این رفتار را میتوان یکی از مخربترین رفتار بین زوجین برشمرد و اگر مرتب آن را تکرار کنید، شما را تبدیل به فردی غیر قابل تحمل میکند و فرد مقابل حس میکند که هیچ ارزشی در زندگی شما ندارد.
اینکه تمامی حقها از یک نفر گرفته شود و به فرد دیگری داده شود، به او حس زندانی بودن می دهد و هر زندانیای مترصد پیدا کردن فرصتی برای آزادی است. برای اینکه بتوانید از این رفتار دور باشید، همیشه خود را به جای فرد مقابل بگذارید و گاهی از آن زاویه به مشکلات نگاه کنید. هیچگاه به خود اجازه ندهید که مواردی را که حق خود میدانید را از حقوق همسرتان خط بزنید. باید بدانید که شما دو انسان با حقوق یکسان وارد این زندگی شدهاید و به همین صورت هم باید زندگی را پیش ببرید.
وابستگی بیش از حد
درست است! در بین تمام مواردی که ذکر شد، وابستگی بیش از حد از نظر عاطفی هم میتواند مشکلساز باشد. حتماً شما هم شنیدهاید که افرادی می گویند بدون همسرم حتی یک ساعت هم نمیتوانم زندگی کنم و دیده اید افرادی را که با جدا شدن یا فوت همسر خود، کاملاً نابود میشوند و دیگر نمیتوانند به زندگی عادی برگردند. این یک اشتباه بزرگ است که شما در رفتار و عواطف خود وابستگی شدیدی به فرد دیگری پیدا کنید.
این وابستگی های کنترل نشده، میتواند باعث بروز حساسیتهای بیجا و حسادتهای نامعقولانه شود. در این حالت فرد مقابل نمیتواند آزادی زیادی را در زندگی خود تجربه کند. بهتر است برای جلوگیری از این مشکل شما باور کنید که یک فرد مستقل هستید و متکی به خودتان می باشید. اینگونه می توانید شریک زندگی تان را به این باور برسانید که میتواند برای ساختن یک زندگی خوب به شما اعتماد کرده و برای ساخت زندگی خوب در کنار شما بعنوان فردی نیرومند و مستقل، گام بردارد.
عمداً باعث رنجش شریک زندگیتان میشوید
شاید کمی غیر قابل باور باشد اما عدهای هستند که به دنبال بهانهاند تا طرف مقابل خود را از نظر جسمی و روحی مورد آزار قرار دهند و متأسفانه از این حالت احساس خوشایندی به آنها دست می دهد. این یک حقیقت تلخ است که به درمانهایی تخصصی و فوری نیاز دارد. ترک این عادت میتواند رابطه شمارا حفظ کند و آرامش را به زندگیتان برگرداند. اما بدانید کنار نگذاشتن آن پایان زندگی زناشویی شما است یا حداقل پایان عاطفی آن.
باید با خود تمرین کنید تا رفتار درست را یاد بگیرید شما میتوانید به جای اینکه تنش ایجاد کنید، آرامش را به همسرتان برسانید و اعتراضات خود را خیلی آرام بیان کنید اینکه شما نخواهید همسرتان از بودن در کنار شما لذت ببرد، یعنی آگاهانه میخواهید زندگی خود را نابود کنید به گونهای که همسر شما در کنار افراد دیگر آرامش را پیدا کند.
بیشتر بخوانید:
جمله های ممنوعه در دعوا
حقیقت های تکان دهنده پس از 30 سالگی
طلاق عاطفی
رفتار درست با افراد داغدیده