واقعیت های غافلگیرکننده در مورد کودکان

حقیقت هایی در مورد کودکان که میتواند شما را شگفتزده کند
کودکان را شاید بیشتر به چشم موجوداتی بسیار درمانده و ناتوان ببینیم که نمیتوانند نیازهای خود را برطرف کرده و از خود مراقبت کنند اما همین انسانهای کوچک، خصوصیتها و مهارت هایی دارند که دانستن آنها میتواند شما را شگفتزده کند. ما در این مقاله میخواهیم برای شما همراهان عزیز مجله پزشکی از واقعیت های غافلگیرکننده در مورد کودکان بگوییم پس تا انتهای مقاله مارا همراهی کنید.
بدون کاسه زانو
کودکان هنگام تولد، کاسه زانو ندارند تنها یک ساختار غضروفی دارند که جای زانوی آنها را گرفته است و تا ۶ ماهگی بههمین صورت باقی میماند. برای همین است که کودکان نمیتوانند تا قبل از ۶ ماهگی چهاردست و پا بروند. اما کودکان از همان بدو تولد می توانند بخزند و این موردی است که محققین آن را اثبات کردهاند. هنگامی که کودک را کنار سینه مادر قرار دهید، او میتواند پس از ۱ ساعت خود را به سینه مادر برساند و این نشان از خزیدن او دارد.
کودکانی که سنگین وزنند
بیشتر باور بر این است که کودکان نیمه دی تا نیمه بهمن، وزن بیشتری نسبت به کودکان دیگر دارند اما این اشتباه است و دانشمندان متوجه شدند که کودکان نیمه اردیبهشت تا نیمه خرداد، نسبت به کودکان دیگر وزن سنگینتری دارند. این اضافهوزن را می توان حدود ۲۰۰ گرم تخمین زد و تاکنون سنگینوزنترین کودکی که متولد شده است یک پسر ۱۱ کیلوگرمی است.
نوزادان گریه نمیکنند
این صدایی که شما از نوزاد می شنوید، گریه نیست درحقیقت او مشغول فریاد زدن و ناله کردن است. اشکهای کودک پس از گذشت ۳ هفته از چشم او خارج می شوند و دلیل آن کامل نبودن مجرای اشکی است. درنتیجه کودکی که بدنیا می آید تا ۳ هفتگی تنها فریاد میزند. بعضی از کودکان تا سن ۴ یا ۵ ماهگی هم نمیتواند اشک میریزند که این موضوع اختلال در مجرای اشکی را نشان میدهد.
نوزادان ۳۰۰ استخوان دارند
این تعداد استخوان می توان گفت ۵۰ درصد بیشتر از استخوانهای یک بزرگسال است. کودک با ۳۰۰ استخوان متولد می شود و در هنگام رشد کردن، این استخوانها رشد کرده و بعضی از آنها به هم میپیوندند و تبدیل به ۲۰۶ استخوان می شوند. مانند استخوانهای جمجمه که در ابتدا از هم فاصله دارند و سپس به همدیگر میپیوندند.
خالهای مادرزادی
خالهایی که هنگام تولد بر روی بدن نوزاد وجود دارد ناهنجاری یا بیماری نیست بلکه می توان گفت ۸۰ درصد نوزادان با این خالها متولد می شوند که شکل، رنگ و اندازههای متفاوتی دارد و میتوان از انواع آن به خالهای "لکه شرابی" و اثر "نوک لک لک" اشاره کرد. بعضی از این خالهای مادرزادی چند ماه تا چند سال پس از تولد از بین میروند.
نوزادان میشنوند
جالب است بدانید که نوزاد شنوایی بسیار خوبی دارد. البته این شنوایی صد در صد نیست به علت اینکه بعد از تولد مقداری از مایعات هنوز در گوش میانی او مانده است و این موضوع نمیگذرد شنوایی او کامل شود اما میتواند بهراحتی صدای مادر خود را بشنود و تنها صدایی که از همان زمان تولد با او همراه است، صدای مادر است. بینایی کودک نوزاد قدرت زیادی ندارد و در ابتدا می تواند فقط اجسامی که در فاصله ۲۰ سانتیمتری او قرار دارند را ببیند. کودکان از دیدن و شنیدن افراد و صداهای تازه وحشت می کنند زیرا برای آنها تازه هستند و تنها صدای آرامبخش، صدای مادر است.
کودکان ریزش مو را تجربه میکنند
نوزادی که متولد می شود موهای ضخیم و سیاهی دارد اما این موها ماندگار نیستند بلکه موهای آنها در چند هفته اول ریخته و سپس دوباره شاهد رویش موهای نوزاد می شویم حتی ممکن است موهای اولیه سیاه باشد و موهای بعدی بور و نازک و یا موهای اولیه صاف و موهای ثانویه به صورت فر باشد.
نوزادان خوابآلود هستند
احساس خوابآلودگی در تمام طول شبانهروز همراه با نوزاد است. در چند ماه اول زندگی، کودک میتواند ۳ دقیقه در هر ساعت را هوشیار باشد. مغز کودک هنوز نمیتواند از تمامی گلوکز استفاده کند و درنتیجه احساس خوابآلودگی دارد.
لبخند زدن نوزاد
نوزاد پس از گذراندن ۱ ماهگی میتواند لبخند بزند اگر قبل از آن حالت لبخند را بر لبان کودک مشاهده کردید، این تنها یک حرکت غیرارادی است. پس از ۱ ماهگی کودک می تواند به واکنشهای صورت شما و همچنین شکلک های خنده دار، لبخند بزند.
کودکان موسیقی را دوست دارند
تحقیقاتی که در زمینه موسیقی و کودکان انجام شده ثابت میکند که نوزادان صدای موسیقی را در همان دوران جنینی هم میشنوند و در ۴ ماهگی موسیقی را میشناسند. آهنگهایی که در زمان بارداری، مادر گوش می دهد، پس از تولد نوزاد میتواند باعث آرامش نوزاد شود.
کودک و ضربان قلب مادر
محققین در این زمینه به نتایج جالبی رسیدند. هنگامی که مادر و نوزاد در چشمان همدیگر خیره میشوند، به مدت چند ثانیه ضربان قلب آنها با هم هماهنگ می شود. هنگام تولد ضربان قلب کودک ۱۸۰ بار در دقیقه است و بعد از چند ماه ۱۴۰ بار در دقیقه و در بزرگسالان ۷۰ تا ۸۰ بار در دقیقه است اما در چند ثانیهای که مادر و نوزاد به هم خیره می شوند، این ضربان قلب با هم هماهنگ میزند.
کودکان 10000 گیرنده چشایی دارند
ده هزار گیرنده چشایی چیزی حدود ۳ برابر گیرندههای چشایی یک فرد بزرگسال است. این گیرندههای چشایی در ۳ ماهه سوم بارداری بر روی زبان، پشت زبان و کنارههای زبان بوجود میآیند و توصیه پزشکان بر این است که مادر در این زمان از بارداری خود، غذاهای مختلفی را امتحان کند. هرچه نوزاد بزرگتر شود این گیرندههای چشایی هم از بین رفته و کمتر می شوند.
نوزادان ۳۰۰ بار در روز میخندند
افراد بزرگسال در حالت طبیعی ۶۰ بار در روز میخندند که این تعداد در نوزادان ۳۰۰ بار در روز است البته پس از آموختن خنده.
کودکان تغییر لهجه را دوست ندارند
در سه ماهه سوم بارداری، کودکان لهجه مادر را میشناسند و زبان مادری را تشخیص میدهند. جالب است بدانید که این زبان مادری را در الگوی گریه کردن خود پیاده میکنند به طوری که محققین در این رشته میتوانند از روی نالهها و گریههای کودک، تفاوت بین کودکان آلمانی، انگلیسی، فرانسوی و ... را تشخیص دهند. درنتیجه تغییر لهجه میتواند کودک را ترسانده و او را به گریه بیندازد.
بلعیدن و نفس کشیدن همزمان
نوزاد میتواند بدون وقفه شیر بخورد و همزمان با آن تنفس هم داشته باشد. تا ۷ ماهگی این توانایی برای نوزادان وجود دارد البته هنگامی که نوزاد دچار آبریزش بینی می شود، این توانایی از بین میرود. نوزادان بیشتر از افراد بزرگسال نفس میکشند و نفس کشیدن آنها هم سرعت بالایی دارد. سرعت تنفس بزرگسالان ۲۰ بار در دقیقه است و در کودکان ۴۰ بار در دقیقه.
صدای زنانه و بلند
نوزادان صدای زنان را بیشتر از صدای مردان دوست دارند و همچنین آوازهایی با صدای بلند آنها را بیشتر به هیجان می آورد تا آوازهایی با صدای کوتاه برای همین است که اصولاً هنگام صحبت کردن با نوزادان از لحن صدای بلندتری استفاده میکنند و جوابدهی نوزاد به صدای بلند بهتر است.
تغییر رنگ چشمها
میتوان گفت همه کودکان با رنگ چشم آبی و خاکستری متولد می شوند اما این رنگ حقیقی چشم نوزاد نیست و پس از ۶ ماهگی رنگ حقیقی مشخص می شود. مادر و پدری که هر دو چشم آبی باشند، احتمال دارد که چشم کودک آنها هم آبی بماند اما رنگ چشم بقیه کودکان تغییر میکند. ممکن است رنگ آبی به رنگ مشکی تغییر پیدا کند.
بیشتر بخوانید:
تست هوش نوزاد
از شیر گرفتن کودک
افزایش قد نوزاد
ورزش دادن نوزاد