کرونا ویروس ضعیف می شود!

آیا تعداد مبتلایان بالا و فوتیهای کم نشان از ضعیف شدن کرونا دارد؟
هنوز 5 ماه نشده است که ما با نام کرونا ویروس 2019 آشنا شده ایم. 5 ماه بسیار سخت که بیشتر مردم دنیا را از زندگی عادی خود بازداشت. ویروسی مرگبار و تهاجمی که بسرعت شیوع پیدا کرد. کرونا ویروس تازهوارد و ناشناخته، در مدت کوتاهی انسانهای زیادی را به کام مرگ کشانید و بیشاز نیمی از مردم دنیا را خانهنشین کرد، کسب و کارها را به تعطیلی کشانید و باعث افت رونق اقتصادی شد.
کشور ایران هم مانند بیشتر کشورهای دنیا درگیر این میهمان ناخوانده شد و روزهای اوج این ویروس را با تلخیهای زیادی گذراند حال در روزهایی قرار گرفتهایم که زمزمههای بازگشت به زندگی عادی را میشنویم. مدارس بازگشایی می شوند و کسب و کارها به حالت اولیه برمیگردد. متخصصین میگویند توانستهاند کرونا ویروس را کنترل کنند. آمارهای جدید نشان میدهد روزانه هنوز مبتلایان به کرونا ویروس را داریم اما چیزی که تغییر کرده است، تعداد فوتیها است.
واکسن و دارویی مختص به کرونا ویروس کشف نشده اما آمار فوتیها به صورت چشمگیری پایین آمده است. حال یک سوال مطرح میشود "آیا کرونا ویروس قدرت اولیه خود را از دست داده و ضعیف شده است؟" ما می خواهیم برای شما همراهان عزیز مجله پزشکی، پاسخی علمی را بیان کنیم پس تا انتهای مقاله مارا همراهی کنید.
نابودی کرونا قبل از کشف واکسن
تاریخ ۳۰ بهمن ۹۸ هرگز از خاطر ما ایرانیها پاک نمیشود. تاریخی که اعلام رسمی حضور کرونا ویروس در ایران بود و کمتر از ۲ هفتهپس از آن، تمامی ایران درگیر این کرونا ویروس شد بهطوریکه در بیشتر جاها تصمیم به قرنطینه خانگی گرفته شد. در نیمه اردیبهشت اعلام شد تنها ۶۰ شهر در کشور در حالت وضعیت قرمز قرار دارند و بقیه استانها به رنگ سفید درآمدهاند. طبق آمار رسیده از وزارت بهداشت می توان گفت که میزان ابتلا به بیماری کاهش پیدا کرده و تا نیمه تابستان این بیماری به حالت تک گیری میرسد.
۵ روز قبل در تاریخ 12 می، پرفسور جوزپه رموزی یکی از پیشگامان عرصه مبارزه با بیماری کرونا، اعلام کرد که ویروس کرونا ضعیف شده است و بزودی شاهد نابودی کامل آن خواهیم بود. به عقیده تعدادی از دانشمندان ما موج دوم کرونا را در راه داریم و بهتر است مردم همچنان به پروتکلهای بهداشتی پایبند بمانند اما عده بیشتری می گویند که کرونا ویروس ضعیف شده است و دیگر شرایط بحران گذشته را در این رابطه نداریم.
متخصصین عفونی بیمارستانها نیز در این رابطه اعلام کردهاند که بیماران جدیدی که به بیمارستان مراجعه میکنند، علایمی بسیار متفاوت تر و خفیف تر با افرادی دارند که در روزهای نخستین شیوع کرونا ویروس به بیمارستان ها می آمدند. در دورههای اولیه کرونا ویروس بطور کامل ریه را درگیر میکرد و شرایط را به صورتی پیش می برد که تعداد بالایی از بیماران، نیازمند مراقبتهای ویژه بودند اما اکنون شرایط نشان میدهد که این ویروس مانند گذشته اثرات مخربی را برجای نمیگذارد و شاید تعداد زیادی از بیماران در بخشهای عفونی بستری شوند و نیازی به مراقبت های ویژه نداشته باشند.
پروفسور جوزپه رموزی خود هم علت این تضعیف عملکرد ویروس کرونا را نمیداند اما میگوید آمار نشان میدهد که افزایش تعداد کسانی که بیماری را از سر گذراندهاند و شفا پیدا کردهاند، میتواند باعث مصونیت در برابر این ویروس باشد.
نفسهای پایانی
شاید بتوان گفت کرونا ویروس نفسهای پایانی خود را میکشد و این گفته بسیار امیدبخش برای تمامی مردم دنیا خواهد بود. پروفسور دیدیه رائول در این رابطه مطالعاتش را منتشر کرده است. این متخصص بیماریهای عفونی کسی بود که هنگام شیوع کرونا ویروس در دنیا، پیشنهاد استفاده از داروی مالاریا برای کاهش عوارض کرونا ویروس را داد. پروفسور دیدیه رائول در در توییتر خود اعلام کرد که بیماری کرونا ویروس درحال ریشهکن شدن است و میتوان امید داشت که بزودی بطور کامل از بین می رود.
او که در شهر مارسی ساکن است عنوان کرد طبق تحقیقات اخیر بر روی ۱۲۰۰ نفر از شهروندان مارسی، تنها ۱ نفر مبتلا به کرونا ویروس بوده است. دیدیه رائول در ویدیویی که در توییتر منتشر کرده است بهصراحت اعلام کرد که "من قبلاً هم گفته بودم که کرونا ویروس تا انتهای بهار از بین خواهد رفت و هنوز هم بر سر گفته خود هستم و بر آن تاکید میکنم" این متخصص بیماریهای عفونی با توجه به آمارهای رسیده کرونا ویروس را درحال تضعیف شدن میداند.
هنگامی که این پزشک اعلام کرد که برای کاهش عملکرد ویروس کرونا ویروس میتوان از داروی هیدروکسی کلروکین استفاده کرد بیشتر پزشکان و پژوهشگران فرانسوی با او مخالفت کردند اما بعد نتایج مثبت داروی هیدروکسی کلروکین بر روی بیماری مشاهده شد بهطوریکه رئیس جمهور فرانسه، ماکرون خود شخصاً به دیدار او رفت.
حالت نرمال تنها با کشف واکسن
میتوان گفت دو راه برای مقابله با کرونا ویروس وجود دارد
واکسن
ایمنی گلهای
تمام پژوهشگران دنیا تمرکز خود را بر روی ساخت واکسن کرونا ویروس گذاشتهاند اما هنوز نتوانستهاند به نتایجی قطعی برسند و برای ساخت این واکسن مسلماً زمان زیادی نیاز است. ساخت واکسن یک درمان قطعی است زیرا میتواند از ابتلا به بیماری توسط نسلهای آینده و همچنین کودکان، پیشگیری کند. اکنون تنها راه درمان قطعی استفاده از پلاسمای خون بهبودیافتگان است به این صورت که پلاسمای خون افرادی که از این بیماری جان سالم بهدر بردهاند، گرفته میشود و به افراد مبتلا تزریق میشود و این پلاسما سیستم ایمنی افراد مبتلا را تقویت کرده و بیمار را از مرگ نجات می دهد.
اپیدمی ایران
دکتر مردانی در اینباره میگوید: زمانی میتوان بیماری کرونا ویروس را کنترل کرد که ۳۰ تا ۷۰ درصد جمعیت به این ویروس مبتلا شوند و بهبودی حاصل کنند دراینصورت دیگر مبتلا نمیشوند و مواردی هم که از ابتلای مجدد گزارش شده است هنوز جای بررسی دارد و ممکن است همان بیماری مدتی بهصورت نهفته درآمده و دوباره تشدید شده است. در این زمان میتوان گفت ما توانستهایم در ایران بیماری را کنترل کنیم اما ممکن است این بیماری با شروع زمستان و شیوع آنفلوانزا و سرماخوردگی برگشت دهد و همراه با آنها افراد را مبتلا کند. تنها راه قطعی نابودی کرونا ویروس ساخت واکسن است.
شیوه ایمنی گله ای در ایران توانسته نتایج خوبی را برجای بگذارد و آمار نشان میدهد تعداد مبتلایان اگر هم به صفر نرسد اما باز آمار افرادی که جان خود را از دست میدهند، بهشدت نسبت به قبل کاهش پیدا کرده است و نتایج آزمایشها و سیتی اسکن های ریه نشان میدهد که کرونا ویروس دیگر بشدت گذشته عمل نمیکند.