کاوازاکی کرونای کودکان نیست!

بیماری کاوازاکی چیست و چه علائمی را دارد؟
با شیوع کرونا ویروس، اطلاعات زیادی توسط افراد متخصص و غیرمتخصص در فضای مجازی منتشر می شود که ممکن است بعضی از آنها بعلت نداشتن پایه علمی، افراد جامعه را دچار ترس و اضطراب کنند درحالیکه توسط هیچ منبع آگاهی تایید نشده اند. یکی از این تیترهای جنجالی "کاوازاکی، کرونا ویروس کودکان" است. از ابتدای شیوع کرونا، متخصصین و همچنین سازمان جهانی بهداشت (WHO)، اعلام کرده اند که درصد ابتلای کودکان به کرونا، بسیار اندک است و کودکان را بیشتر میتوان ناقلان کرونا ویروس دانست.
چند روزی است که با انتشار خبر کرونای کودکان به نام کاوازاکی، ترسی در بین والدین بوجود آمده است که ما در این مقاله میخواهیم برای شما همراهان عزیز مجله پزشکی بطور کامل از بیماری کاوازاکی و علائم آن و ارتباط آن با کودکان بگوییم پس تا انتهای مقاله مارا همراهی کنید.
کاوازاکی چیست؟
کاوازاکی یک بیماری عفونی و شایع در کودکان است که همیشه وجود داشته است. این بیماری در اوایل بهار، تعدادی از کودکان را دچار سندروم کاوازاکی می کند. این همزمانی شیوع کرونا با گزارشاتی مبنی از ابتلای کودکان به کاوازاکی که هرسال بوده است، عدهای را به این فکر اشتباه انداخته که کاوازاکی نوعی کرونای کودکان است.
ارتباط کاوازاکی با کرونا
در کودکان مبتلا به کاوازاکی که اکنون در آمریکا و اروپا گزارش شدهاند، جواب آزمایش های PCR آنها منفی بوده درنتیجه نمیتوان این بیماری را به کرونا ارتباط داد
متخصصین بر این باورند که بعضی از ویروسها و میکروبها چون آنفولانزا، میتوانند ارتباطی را با کاوازاکی داشته باشند اما هنوز بهطور علمی به اثبات نرسیدهاند و ویروس کرونا هم میتواند یکی از همین ویروسها باشد اما ارتباط بیشتری وجود ندارد و میتوان آن را مانند ارتباط آنفلوانزا با کاوازاکی دانست.
بر طبق گزارشات رسیده بروز کاوازاکی نمیتواند بیماری کرونا را خطرناکتر کند و این همزمانی کاوازاکی و کرونا اثری بر روی شدت علایم کرونا ندارد.
کاوازاکی برای کودکان کشنده نیست
سندرم کاوازاکی را نمیتوان جزو بیماریهای خطرناک دستهبندی کرد. یک بیماری التهابی عروقی که بیشتر میتوان آن را در گروه پسران و کودکان زیر ۵ سال دید. در سال ۱۹۶۰ برای اولین بار بیماری کاوازاکی شناخته و گزارش شد و در ایران هم مواردی از آن ثبت شده است. فعلاً در ایران همراه با کرونا موردی برای کاوازاکی گزارش نشده است. کاوازاکی را می توان از انواع نادر بیماری در کودکان دانست.
علائم بیماری کاوازاکی را بشناسیم
میتوان مهمترین علامت این بیماری را تب دانست. تبی که طول بکشد و با دارو نتوان آن را قطع کرد. علائم دیگر به صورت ضایعات پوستی است که در صورت و کف دست یا پا میتوان آن را دید و اصولاً پوست کف دست تا مدتی پوسته ریزی پیدا میکند. در هفته دوم بیماری کاوازاکی، پلاکت ها افزایش پیدا میکنند و اصولاً در دختران زیر ۵ سال به ندرت با کاوازاکی روبهرو میشویم.
تفاوت در علایم کاوازاکی و کرونا
کرونا در کودکان شایع نیست اما اگر کودکی به کرونا مبتلا شود، بیشتر آنها ممکن است تب پایینی داشته باشند یا حتی بدون تب باشند اما در کاوازاکی تب بالا یکی از علائم است که تا ۵ روز طول میکشد.
ضایعات پوستی در کرونا کمتر دیده میشود و میتوان آن را یک مورد نادر دانست اما کاوازاکی در بیشتر مواقع همراه با ضایعات پوستی است.
در کرونا تغییری در لب یا زبان ایجاد نمیشود، اما در کاوازاکی این تغییرات را مشاهده خواهیم کرد.
خطرناکی کاوازاکی
می توان گفت کاوازاکی یک بیماری مانند آنفولانزا است که خودبخود درمان شده و مبتلایان رو به بهبودی میروند اما باید آن را تشخیص داد و اقدامات لازم درمانی را انجام داد زیرا همانطورکه گفتیم در این بیماری لب و زبان کودک میتواند تغییر شکل داده ترک خورده و قرمز شود، که برای این علائم پزشک دارو تجویز میکند. همچنین کودکانی به درد مفاصل دچار میشوند که میتوان با مسکنها، درد را در آنها به حداقل رساند.
20 درصد از مبتلایان به کاوازاکی، دچار اختلالات قلبی عروقی میشوند که پایدار نیست اما باید با شناسایی بهموقع جلوی پیشرفت آنها گرفته شود.
درمان کاوازاکی
اگر کاوازاکی به حالت پیشرفته در بیاید و با شدت زیادی خودش را نشان دهد، میتوان آسپیرین با دوز بالا تجویز کرد و همچنین ایمونوگلوبین های وریدی. گاهی برای درمان از دو روش همزمان استفاده می شود. اگر از ایمونوگلوبین های وریدی برای درمان کاوازاکی استفاده شود، بهتر است ۳ تا ۶ ماه طبق نظر پزشک واکسیناسیون انجام نشود.