امروز سه شنبه 29 مهر 1399

کرونا می تواند شیرینی را زهر کند!

پنج شنبه 21 فروردین 1399
5 دقیقه مطالعه
کرونا می تواند شیرینی را زهر کند!

آیا مصرف شیرینی با وجود کرونا، خطرناک است؟

امسال با وجود مهمان ناخوانده کرونا ویروس 2019، عید نوروز مانند هرسال نبود. نوروزی بدون دید و بازدید و شیرینی و آجیل. به توصیه متخصصین تغذیه امسال شیرینی از روزهای نوروز ما و به دنبال آن قرنطینه، حذف شد. اما شیرینی چه تهدیدی می تواند برای ما داشته باشد؟ آیا این ماده شیرین می تواند زندگی ما را تلخ کند؟ برای رسیدن به جواب این سوال و سوال های دیگر با ما همراه باشید.

با شیوع کرونا ویروس 2019 خیلی از برنامه‌های روزمره ما تغییر پیدا کرده است و در کنار این تغییرات، درگیر مسائلی چون تغذیه سالم، تقویت سیستم ایمنی بدن، راه های انتقال، راه های پیشگیری و توصیه هایی جهت بهبود شرایط موجود شده ایم. روزانه اطلاعات فراوانی را از طریق فضای مجازی دریافت می‌کنیم. همان‌طورکه قبلاً گفتیم اطلاعات اشتباه، می‌تواند باعث بالا رفتن میزان استرس و افزایش احتمال ابتلا به فوبیای کرونا ویروس شود و به دنبال آن شاهد تضعیف سیستم ایمنی بدن خواهیم بود. ما در این مقاله می‌خواهیم اطلاعات علمی و درستی را در مورد انتقال کرونا ویروس از طریق شیرینی در اختیار شما همراهان مجله پزشکی قرار دهیم.


آیا مصرف شیرینی با وجود کرونا، خطرناک است؟

کرونا و شیرینی

با شیوع کرونا ویروس و قرنطینه اجباری، همان‌طورکه در مقالات قبل هم گفتیم هوس خوردن کربوهیدرات‌ها مخصوصاً انواع شیرینی، بسیار شایع است. حال می‌خواهیم بدانیم آیا امکان انتقال کرونا ویروس از شیرینی وجود دارد؟ متخصصین در این باره گفته‌اند که کرونا ویروس در دمای بالا از بین می‌رود یعنی هنگام پخت غذا یا حتی شیرینی. پس شیرینی ما پس از پخت و دیدن حرارت در فر، نمی تواند حامل کرونا ویروس باشد.

پس از پخت شیرینی چند احتمال آلوده شدن آن مطرح می‌شود:

  • ممکن است خود شیرینی بعد از پخت آلوده به ویروس نباشد اما می تواند مواد مصرفی روی آن مانند خامه، مربا، مواد تزئینی و ژله ها حاوی کرونا ویروس باشند.

  • هنگامی‌که شیرینی در جعبه قرار داده می شود، اگر از طریق دستگاه نباشد، ممکن است توسط یک فرد آلوده به کرونا ویروس آلوده شود.

  • ممکن است خود جعبه های شیرینی یا سطوحی که شیرینی بر روی آنها قرار می گیرد، آلوده به کرونا ویروس بوده و این ویروس به شیرینی منتقل شود.


شیرینی و سیستم ایمنی بدن

استرس زیاد که در روزهای اپیدمی کرونا ویروس 2019، بسیار با آن مواجه هستیم، احساس گرسنگی را در ما تشدید می‌کند. با وجود شیرینی در خانه یکی از آسان‌ترین راه‌های برطرف کردن این احساس، رفتن به سراغ شیرینی است که با خوردن آن‌ها به ما احساس سیری کاذب دست می‌دهد و باعث می‌شود نتوانیم مواد غذایی اصلی و ضروری را وارد بدن خود کنیم. یکی از دلایلی که بهتر است در زمان شیوع این بیماری، شیرینی وارد خانه نکنیم این است که به‌طور غیرمستقیم باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن ما می‌شود و مهم‌ترین اصل پیشگیری از بیماری را زیر پا می‌گذارد.


آیا مصرف شیرینی با وجود کرونا، خطرناک است؟

چرخه ای اشتباه

هنگامی‌که شما گرسنه می‌شوید در حقیقت میزان قند خون بدنتان کاهش پیدا کرده است. همراه با افت قند خون، هورمونی از معده ترشح می‌شود که به مغز این پیام را مخابره می کند "بدن نیاز به غذا دارد" هنگامی‌که شما به جای خوردن غذای مقوی و اصلی از مواد غذایی چون شیرینی استفاده می‌کنید، در زمان کوتاهی قند بسیار زیادی در خون شما آزاد می شود. این قندها زود جذب هستند یعنی به سرعت در سلول‌ها جذب می‌شوند و درنتیجه دوباره شما با افت قند خون مواجه می‌شوید. همان‌طورکه می‌بینید این یک سیکل معیوب است که بجای رساندن مواد سالم و مقوی به بدن، که بتوانند در کنار تقویت سیستم ایمنی بدن، حس سیری شما را طولانی کنند، یک سیری کوتاه مدت به شما می دهد که نتیجه آن ضعف سیستم ایمنی بدن و چاقی است.


دلایلی که بهتر است در دوران کرونا ویروس، از شیرینی استفاده نشود

  • شیرینی باعث از بین رفتن اشتهای شما و درنتیجه برهم خوردن برنامه تغذیه‌ای مناسب می شود

  • تضعیف سیستم ایمنی بدن

  • خوردن شیرینی می‌تواند به دندان‌های شما آسیب رسانده و پوسیدگی‌های سطحی را بیشتر کند. درد دندان در قرنطینه و عدم دسترسی به کلینیک و پزشک متخصص مربوطه می تواند مشکل بزرگ دیگری را به مشکلات شما اضافه کند.

  • اصولا شیرینی‌ها را نمی‌توان ضدعفونی کرد و از آنجایی که در کارگاه‌های شیرینی پزی، توسط افراد متعددی تهیه می‌شوند، هیچ تضمینی وجود ندارد که شیرینی‌هایی که بدست ما می‌رسد فاقد این ویروس باشند.


آیا مصرف شیرینی با وجود کرونا، خطرناک است؟

اگر اصرار به مصرف شیرینی دارید:

  • استفاده از شیرینی‌های صنعتی و بسته‌بندی شده که مراحل تهیه و بسته بندی آن توسط دستگاه انجام می شود.

  • استفاده از شیرینی‌های خشکی که بتوان آن‌ها را داخل قابلمه، فر یا مایکروفر، حرارت حرارت داد تا اگر هم حاوی کرونا ویروس هستند ، با حرارت از بین برود.

  • به هیچ وجه در این دوران از شیرینی تر استفاده نکنید زیرا نمی توان به آنها حرارت داد و محیط مرطوب آن مکانی مناسب برای رشد باکتری، میکروب‌ها و ویروس‌ها است.

  • از قندهای بی‌ضرر مانند میوه و سبزیجات استفاده کنید که هم می‌‌توان به‌راحتی آن‌ها را ضدعفونی کرد و هم باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند.

  • استفاده از شکلات‌های کاکائویی مخصوصاً شکلات‌های تلخ با بسته‌بندی کارخانه ای. متخصصین تغذیه اعلام کرده‌اند که شکلات تلخ ۷۰ تا ۸۰ درصد می تواند به سلامت ما کمک فراوانی کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO) شکلات تلخ برای سلامت روان، بهبود عملکرد گردش خون، سلامت چشم، سلامت قلب و عروق، درمان سرفه، بهبود عملکرد سیستم گوارش و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مناسب است.

  

برچسب ها

کرونا تضعیف_سیستم_ایمنی میل_به_شیرینی راه_های_انتقال_کرونا شیرینی_وکرونا سیری_کاذب شیرینی_وسیستم_ایمنی_بدن اطلاعات_کرونایی

این مطلب را به اشتراک بگذارید
۰
۰

دیدگاه شما